Connect with us

Cele mai noi cercetări pentru bateriile cu grafen aduc beneficii bicicletelor electrice

Noutati

Cele mai noi cercetări pentru bateriile cu grafen aduc beneficii bicicletelor electrice

Un grup de cercetători europeni au construit baterii reîncărcabile cu grafen care depășesc actualele baterii cu grafen, în ce privește performanțele la reîncărcare. Acest pas poate fi unul bun în direcția încurajării dezvoltării bicicletelor electrice.

Cercetătorii de la Graphene Flagship s-au aliat cu Trinity College Dublin, Irlanda, CIC EnergiGUNE și INCAR-CSIC, Spania pentru a produce bateriile reîncărcabile care au la bază grafenul, materialul netoxic și prietenos cu mediul.

Anul trecut am fost martorii altor descoperiri în acest domeniu, al noului tip de acumulator reîncărcabil pe bază de grafen. În studiile recente cercetătorii s-au concentrat pe alternative “metal-aer”, cum ar fi spre exemplu baterii sodiu-aer (Na-O2). Aceste dispozitive echipate cu anozi cu sodiu și catozi ce captează oxigen, oferă proprietăți unice și interesante când sunt reîncărcate cu electricitate.

Cercetătorii de la grupul Graphene Flagship, au folosit o tehnică de congelare-uscată, pentru a transforma „cerneala” graphene într-o substanță mai vâscoasă – aerogel, potrivită de folosit la catodul bateriei. Din teste au aflat că noul tip de acumulator poate fi încărcat de 50 de ori cu o eficiență de 94%, un rezultat foarte competitiv care depășește în performanțe alte baterii pe bază de graphene.

„Considerăm că fosfații din biomolecule sunt motivul principal care a contribuit la acest succes. Acest grup de substanțe chimice permite NaO2 să fie mai rapid reciclat în timpul încărcării cu electricitate”, explică Nagore Ortiz-Vitoriano de la Graphene Flagship, co-autor al studiului.

Fără să aibă nevoie de alți aditivi, această cerneală cu grafen a fost folosită și la imprimarea de circuite electrice ca parte integrantă a noului tip de baterii, spre exemplu pentru imprimarea noilor micro-supercapacitori. Aceste dispozitive au demonstrat că au performanțe remarcabile, comparabile cu actualele dispozitive ce au la bază grafenul, dar păstrând în jur de 75% din performanța inițială după 5000 de cicluri de încărcare/descărcare.

Noile baterii sunt potrivite pentru bicicletele electrice

„Demonstrând că această cerneală bio, bazată pe grafen saturat cu apă, îmbunătățește performanțele bateriilor și supercapacitorilor, studiul oferă un nou material sustenabil care permite avansul tehnologic în acest domeniu”, spune Vittorio Pellegrini de la Graphene Flagship.

 

via Bike-eu

Apasa aici ca sa citesti in continuare
S-ar putea sa-ti placa...
Click to comment

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

Advertisement

Cele mai citite

Advertisement

Noutati

Questions

To Top