Connect with us

Posibile probleme și erori la biciclete electrice

Sfaturi de achizitionare si utilizare

Posibile probleme și erori la biciclete electrice

Se întâmplă uneori ca bicicleta electrică să nu mai pornească sau motorul să nu mai cupleze, chiar dacă display-ul se aprinde, însă trebuie să știi că nu ai de ce să-ți faci prea multe griji: de regulă aceste probleme sunt minore și au rezolvare. Mai important decât atât, chiar tu poți să le rezolvi foarte rapid, trebuie doar să fii un pic atent la problema care a intervenit. Aceste erori de regulă sunt similare pentru toate motoarele, Shimano, Yamaha sau Bosch.

1.Cea mai comună problemă când motorul bicicletei electrice nu cuplează este generată de magnet. Acesta își poate modifica poziția dacă nu a fost strâns bine și nu mai trece prin dreptul senzorului, prin urmare motorul nu mai pornește. Tot ce trebuie să faci este să iei o șurubelniță și să-l strângi. Atenție: acesta trebuie să treacă prin dreptul magnetului, așadar fii atent să fie bine poziționat. Unii senzori, spre exemplu de la Shimano, necesită precizie mai mare.

Senzorul de dimensiuni mari (2 – cel negru din ilustrație) este montat pe cadru. Magnetul (3), deschis la culoare, se prinde cu un șurub, pentru care vei avea nevoie de o șurubelniță în stea.

2.Cablurile desfăcute pot de asemenea crea probleme. Fie că este vorba despre cele care intră sau ies din computerul central sau cele care duc spre acumulator (doar în cazul unor anumite probleme), este bine să le verifici pentru a fi sigur că acestea sunt la locul lor.

3.Display-ul este o altă cauză pentru care întreg sistemul nu mai pornește. Dacă între contactele dintre display și suport există o peliculă de apă (presupunând că te-a prins ploaia sau ai spălat bicicleta) sau pur și simplu o peliculă de noroi, acesta nu mai face conexiunea corectă, prin urmare display-ul nu mai pornește. Scoate-l, curăță bine contactele, apoi montează-l la loc. Atenție însă, nu trage cu forță de acesta: unele display-uri sunt prinse de soclu cu un șurub, așadar dacă nu iese la o simplp apăsare a lamelei de degajare, uităte sub display, căci cu siguranță acolo se aflăun șurub ce trebuie scos. Dacă ai la îndemână spray de contact este minunat.

Cifra 14 ne arată zona de contact cu pinii. Aceștia se află atât pe suport cât și pe partea din spate a display-ului.

4.Tot legat de display-uri, în cazul în care ai căzut cu bicicleta, verifică atent ca acesta să nu aibă vreun pin de fixare rupt. Acesta poate cauza mișcarea display-ului în mers, care pierde contactul cu lamelele de cuplaj, deci evident că se stinge.

5.Unele motorare, precum de la Shimano, au un senzor intern mai sensibil care trebuie să fie degajat atunci când vrei să pleci în tură. Astfel, dacă pornești display-ul în timp ce apeși pe pedală sau pur și simplu te sprijini cu piciorul în ea, sistemul nu va porni. Pornirea motorului Shimano se face doar cu picioarele scoase din pedale. Bosch sau Yamaha spre exemplu nu au această problemă.

6.După ce sar cu bicicleta sau merg pe teren foarte denivelat, sistemul se închide: este foarte posibil ca unul dintre contactele de la acumulator să fie prea slab. În acest sens, este necesar să duci bicicleta în service pentru ca un mecanic calificat să fixeze acumulatorul din nou în locul său.

7.După ce am spălat bicicleta, LED-urile acumulatorului par aburite sau sistemul pornește și se oprește după bunul plac. În acest caz, este foarte posibil să fi spălat bicicleta imediat după tură, cu acumulatorul încălzit și montat pe bicicletă. De cele mai multe ori, dacă observi că LED-urile acumulatorului sunt aburite, acesta este compromis și trebuie înlocuit. Spală întotdeauna bicicleta cu acumulatorul scos.

Punctul 6 ne arată zona de conectare, iar punctul 5 mufa încărcătorului. Ambele trebuie să fie perfect curate și uscate.

8.Când pun acumulatorul la încarcat acesta nu mai încarcă: verifica conexiunea dintre încărcător și acumulator. Se află cumva noroi acolo? Apă?

9.Se aude un huruit când pedalez cu motorul oprit. Desigur, acesta se aude și când motorul este pornit, însă de cele mai multe ori trece nesesizat deoarece și motorul produce zgomot. Huruitul poate fi dat de la un pinion din interior spart, de la rulmenții care au ruginit în urma mai multor spălări cu presiune sau de la axul care se poate să se fi uzat.

10.Când pedalez în forță lanțul scapă în gol. De regulă aceasta este o problemă de uzură a lanțului, a pinioanelor sau foilor. În condiții mai dificile de exploatare (pe munte, cu mult noroi și ploi), componentele transmisiei se vor uza într-un ritm mult mai accelerat. De regulă, primul care se uzează este lanțul, apoi pinioanele, apoi foile, dar ordinea nu este neapărat aceasta. Am întâlnit cazuri când foaia a fost cea care s-a uzat prima, aceasta fiind de regulă ultima care trebuie schimbată. Pentru a măsura gradul de uzură al unui lanț ai nevoie de o leră (se poate achiziționa cam din orice magazin de biciclete). Dacă pinioanele sunt uzate, spațiile dintre dinți o să fie mai mari, iar la foi asemenea. Dacă schimbi foaia sau pinioanele, este recomandat să schimbi și lanțul. Am întâlnit transmisii care au cedat între 2.000 și 3.500 de km parcurși, în funcție de condițiile de exploatare.

11.Se aude un zgomot pronunțat de la frâne sau maneta se duce până în ghidon. În acest caz, plăcuțele sunt tocite. Ține cont că din cauza greutății mai mari a bicicletei electrice, plăcuțele de frână se tocesc mult mai repede, de multe ori chiar după 1.500 de km. Verifică-le constant, căci dacă rămân fără material, plăcuțele vor săpa un șanț adânc în disc, ulterior fiind necesar să îl schimbi și pe acesta, crescându-ți astfel cheltuielile.

Alte întrebări:

1.Acumulatorul trebuie să fie gol ca să-l pun din nou la încărcat?

Nu, nu este necesar, poți să-l pui la încărcat imediat ce te întorci din tură/

2.Când se consumă un acumulator?

De regulă după maxim 500 de cicluri de încărcare. Dacă parcurgi în medie 40 de km/încărcare, asta înseamnă că după 20.000 de km vei avea nevoie de un nou acumulator. În funcție de exploatare, acesta poate duce doar 300 de cicluri de încărcare.

3.Dacă nu folosesc bicicleta trebuie să scot acumulatorul?

Da, este recomanda să faci asta și de asemenea să îl stochezi la temperatura camerei, niciodată încărcat la maxim. De preferat să mai aibă una sau două liniuțe.

4.Primesc o eroare pe display. În funcție de motor, acestea pot fi un cod din 3 cifre sau cifre și litere. Ce pot să fac?

Singurul lucru pe care îl poți face, după ce ai verificat că cele prezentate mai sus sunt în regulă, este să dai un restart sistemului. Oprește-l din buton și repornește-l, nu scoate baterie cât este aprins. Dacă nici așa nu se rezolvă, există o singură soluție: vizita la service.

5.Cheia acumulatorului s-a rupt în butuc. Ce pot să fac?

Nimic altceva decât să folosești o bormașină pentru a găuri butucul. Am făcut asta și ai grijă că e nevoie de răbdare și de o gaură mare. Apoi, folosește o șurubelniță lată pentru a-l desface, în aceeași direcție în care-l desfăceai și cu cheia. Poți cumpăra ulterior un butuc nou, care nu costă mult.

Apasa aici ca sa citesti in continuare
S-ar putea sa-ti placa...

Pe bicicletă din 1998, am pedalat pentru prima dată pe un e-bike în 2010, iar aceasta mi s-a părut odioasă. Cu timpul, am avut contact cu majoritatea bicicletelor electrice importante lansate pe piață și am început să le înțeleg scopul, ca apoi să mă acapareze complet. Din 2016 scriu pentru ElectroBike.ro și pe lângă cele 7 bicicletele non-electrice din garaj, dețin două e-bike-uri: un hardtail și un full-suspension.

135 Comments

135 Comments

 1. Florin toma

  22nd March 2018 at 1:58 pm

  Buna ziua am o problema la bicicleta electrica sparta, cand vreau sa o pornesc arata eroare 0003 pe ecran daca ma puteti ajuta? Multumesc anticipat.

  • electrobike

   1st April 2018 at 9:28 am

   Spartă în ce sens? Ce motor are?

  • Cristi

   3rd February 2019 at 9:39 am

   In acest caz,a fost lasat mult timp acumulatorul neincarcat si s-a descarcat prea mult,astfel ca placa electronica din interior a rasmas fara tensiune de alimentare.Se poate incerca o manevra de resuscitare.Se porneste sistemul,si se forteaza pedalarea,astfel ca motorul sa genereze tensiune, si poate cu putin noroc porneste.Se incerca de mai multe ori.Daca nu reuseste,atunci necesita resoftare, dar asta se poate face doar in Olanda.Solutia mai ieftina r fi ,un alt acumulator,sau modificarea sistemului cu controler extern si senzor PAS.

   • Alexandru

    26th August 2020 at 8:45 pm

    Salut, unde in olanda se poate face asta? Mentionez ca aceiasi problema o am si eu, bateria nu a mai fost incarcata de aprox.un an, in prezent am incarcat.o 100% dar nu porneste motorul, in timpul neincarcarii mentionez ca becurile inca se mai aprindeau( banuiesc ca era curent pe baterie ) ce ma sfatuiestibsa fac?

 2. Victor

  28th May 2018 at 3:15 pm

  Am si eu o bicicleta biltema electrica si nu mai porneste motoru imi apare
  eroarea 04 ,stie cineva ce are ?

  • electrobike

   31st May 2018 at 10:44 am

   Ce motorizare are?

 3. Alexandru

  1st July 2018 at 9:19 pm

  Salutări! Am o bicicletă electrică Fischer CU01 ce nu mai pornește.. Am încărcat cei doi acumulatori si imi arata ca sunt full amandoi, numai ca dupa ce introduc cheia si selectez oricare baterie, apas pe butonul de pornire, iar display-ul nu reactioneaza.. Nu se intampla absolut nimic, de parca nu ar avea curent.

  • electrobike

   23rd July 2018 at 9:42 pm

   Se poate să fie un circuit întrerupt pe undeva.

   • Nicoleta Sirbescu

    6th August 2022 at 6:54 pm

    Bună ziua
    Am si eu o bicicleta noua,este piaggio wi-bike ,am pus bateria la încărcat dar nu incarca,ce ma sfătuiți sa fac?
    Ledul de la acumulator este rosu intermitent

    • Dragos Mitroi

     7th November 2022 at 12:48 pm

     Este posibil să aibă o problemă la acumulator din ceea ce semnalați.

 4. Maria Irina

  21st July 2018 at 9:53 pm

  Buna ziua , am si eu o problema, am avut pana pe spate iar dupa ce am reparat o, motorul nu reactiona cand apasam pedala, dar reactiona cand apasam pe butonul – si functiona, ce asputea face?

  • electrobike

   23rd July 2018 at 9:43 pm

   Se poatre să fi atins magnetul care nu mai trece prin dreptul senzorului. Verificați dacă este în locul său.

 5. Zoli

  26th August 2018 at 11:47 am

  Buna ziua am și eu o bicicleta qwic pd-9 iar eroarea este [ 3 phase signal controller motor ] ma puteți ajuta cu in sfat ? Va mulțumesc

  • electrobike

   27th August 2018 at 9:48 am

   Bună ziua, aparent pare a fi vorba despre un cablu deconectat.

 6. Poterasu Jean Mihai

  19th September 2018 at 2:55 pm

  Salut! Am o bicla Cross Viper, 29″, hardtail pe care am adaugat recent un motor Leaf Bike de 48V, 1500W rear hub. Acesta a venit incorporat in roata, practic am mutat camera, antipana si cauciucul pe noua roata, cumparat un nou butuc si schimbat roata cu totul pe spate. Am completat cu un acumulator 52V, 14.3Ah High Energy Pack With 40A Max Smart BMS, suplimentat cu radiator si ferofluid de racire, limitat la max 40 km/h din max posibil al motorului de 73 km/h; 2 luni mi-a mers fantastic, autonomie de +/- 200 km intre reincarcari. Intr-o dimineata in drum spre serviciu mi-a scos un sunet harait pentru maxim 2 secunde apoi s-a oprit fara sa mai poata fi pornit. La start displayul arata ok, daca accelerez imi arata error 6 (scurt circuit) si de multe ori decupleaza alimentarea motorului dar si bateria in sine, aceasta trebuie repornita inaintea pornirii motorului. Se simte vibratia unui impuls, dar fara miscare, iar imediat dupa aceea se medaleaza greu cateva rotatii, semn ca a ramas o tensiune la motor, apoi se pedaleaza normal, precum oricand este motorul decuplat. Tehnicianul de la Leaf Bike mi-a sugerat descentrarea axului sau corp strain la magnet, am verificat ambele si remontat de mai multe ori inapoi cu prieteni mecanici auto, se exclud ambele, motorul este curat luna, nici o urma de apa, arsura sau desprindere la bobine, cutia de control de asemenea arata impecabil, cablurile testate, nu am gasit contacte proaste. Va rog sa ma indrumati spre un profesionist deoarece am ramas fara optiuni……. Si nu concep sa nu repar un motor nou nout si intretinut profesional cu orice s-ar putea. Service-urile de biciclete electrice
  pe care le-am gasit repara doar marcile proprii si nu am gasit un electronist care sa o ia la testat piesa cu piesa in cautarea problemei….. Multumesc anticipat!

  • marian

   10th June 2019 at 5:49 pm

   ati reparat bicicleta?

   ?

 7. Vasile

  15th October 2018 at 11:24 am

  Va salut !
  Am si eu o problema aparuta la controler dupa cca 6 luni de utilizare !
  Dupa ce incep sa pedalez,cupleaza motorul si totul este O.K. pana nu mai pedalez pt scurt timp !Motorul se opreste si nu mai porneste decat când viteza biclei scade la 6-8Km/h….lucru pe care-l constat la vitezometrul montat de mine separat !Inainte motorul se cupla dupa cateva secunde de pedalare !Limita de viteza la care reporneste motorul nu este intotdeauna 6-8Km/h….cateodata se produce si la 12Km/h sau 20Km/h.
  Este f deranjant acest lucru când pentru scurt timp nu mai poti pedala datorita conditiilor de trafic !Am controlat toti conectorii care ies din controler si totul este O.K.

  Va multumesc anticipat pt raspuns !

  • electrobike

   15th October 2018 at 11:35 am

   Bună ziua, nu ați menționat marca și modelul motorului. Sistemul nu are display propriu? De ce ați montat vitezometru separat?

 8. Vasile

  15th October 2018 at 11:47 am

  Buna ziua !
  Bicicleta este SPRINTER ST1402 facuta la Brasov,motorul este la 36V 350W,acumulatorul are 21Ah,nu are display digital ci numai un panou de comanda cu 4 led-uri rosii pentru tensiunea bateriei si alte 3 led-uri rosii pentru cele 4 moduri de asistare !Când sunt toate ledurile aprinse(cele 3) atunci merge pe mod scuter….adica cu maneta de acceleratie !Vitezometrul l-am montat eu pentru a monitoriza viteza si performantele biclei !
  Saptamanal parcurg cca 100Km si am fost multumit de functionarea biclei !Pentru a putea face 100Km incarc de fiecare data dupa cca 50 Km parcursi !
  Am incercat sa iau legatura cu Brasovul pe internet dar nu am avut succes !
  Va multumesc pentru orice sugestie !
  Voi incerca sa fac rost de un controler identic ca al meu de pe internet !
  Numai bine !

  • electrobike

   15th October 2018 at 11:56 am

   Dat fiind faptul că nu cunoaștem producătorul motorului este foarte greu de dibuit problema, singura variantă fezabilă ar fi să luați legătura cu magazinul pentru a rezolva problema pe garanție în urma unei diagnoze. Tot ce mai puteți face este să verificați magnetul care trece prind reptul senzorului (dacă are unul), aceasta fiind o cauză comună pentru pierderea bruscă de putere.

   • cristi

    26th March 2020 at 12:52 pm

    am si ieo o bicicleta 2 drive si am o problema am folosito doar de 2 ori si si mi se aprinde numai ledul care afiseaza incarcarea baterie dar nu porneste palpaie in truna acel led rosu dar nu mai face nimic nu mai porneste si nici lumina nu mai porneste poate ma puteti ajuta multumesc.

 9. Vasile

  18th October 2018 at 9:28 am

  Buna ziua !
  Revin la problema mea !
  Nu trebuie sa va dau tipul motorului,cand defectul este la controler !Probabil ca nu prea sunteti in tema si va dati numai cu presupusul !
  Ieri fiind cald am parcurs 25 Km si am constatat ca totul este ca in zilele bune !Deci incepe motorul sa functioneze când dau la pedale si chiar daca sunt peste 20Km/h si motorul decupleaza….cum este si normal…recupleaza imediat ce dau iar la pedale !
  Am montat si un ampermetru pe alimentarea controlerului si nu depaseste niciodata 3A !Daca merg pe modul SCUTER atunci ajunge cam la 10A.Bateria este generoasa….21Ah/36V si am constatat ca pot conta pe ea ca scuter….cam 55-60Km parcursi,folosind bicla in mod rational,adica nu urc pantele abrupte decat pe langa ea !
  Incerc sa fac rost de un controler de rezerva….sa fie acolo !
  Bimax Bistrita are piese de schimb dar la un pret exagerat !
  Va urez celor care cititi comentariile de mai sus….distante lungi si agreabile parcurse cu o bicla electrica !
  Numai bine !

 10. Vasile

  20th October 2018 at 3:57 pm

  Va salut !
  Constat ca am suparat moderatorul cu comentariul meu ! Scuze !
  Am schimbat acum 2 zile axul foii,erau rulmentii foii varza si axul foii cu urme vizibile de uzura avansata….dupa cca 6 1/2 luni de functionare ! Am parcurs in acest timp cca 100Km/saptamana deci nu am exagerat !Nu este normal ca dupa acest scurt timp sa schimb axul foii !Marfa buna ….chinezeasca ! Hi hi hi !
  Am pus un ax USA SCHWINN cu coroane de rulmenti noi , capacele stanga dreapta (lagarele de rulmenti ) tot SCHWINN si pedale tot SCHWINN si am remontat sistemul PEDELEC (rozeta care contine cei 5 magneti )si am facut probe !
  SURPRIZA !
  Pedelecul nu mai functioneaza ! Nu-mi dau seama de ce !Important este faptul ca controlerul are 3 pozitii mod de lucru ASISTAT si inca un mod de lucru SCUTER când se poate folosi cu maneta de acceleratie !
  Ieri si azi am parcurs 50Km pe mod de lucru SCUTER…dar am si pedalat ca sa economisesc curentul consumat din accumulatorul 36V/21Ah.
  CONSTATARE !
  Dupa parcurgerea celor 50Km ieri si azi in baterie era mai multa energie decat daca as fi mers cu modul de lucru PEDELEC-ul !
  Imi pare bine ca am depistat acesta problema si in final voi desfiinta PEDELECUL din motive de consum mai mare de curent din accumulator !
  Rog moderatorul sa lase supararea deoparte si sa-si dea cu….presupusul !
  Mentionez inca odata ca sunt la a doua bicii electrica modificata de mine….motorul de 350W/36V din spate l-am reamplasat in fata si pe furca actuala ( una de scuter ) am montat un porbagaj si pe el am reamplasat acumulatorul care initial era intre sea si roata spate !
  Pe roata spate am montat al doilea porbagaj pe care il incarc cu cca 10 Kg la fiecare deplasare !
  Daca cititorii acestor comentarii au intampinat probleme asemanatoare si vor relatii suplimentare …
  sunt invitatii mei sa schimbam ceva pareri !
  Va salut cu respect !
  Vasile !

  • electrobike

   21st October 2018 at 10:42 am

   Nu s-a supărat nimeni, nu ne supărăm așa ușor. 🙂 Problema cu rulmenții este una cunoscută chiar și pentru mărci consacrate, spre exemplu la Bosch. Diferența este că la Bosch odată ce umbli în motor sau vrei să schimbi un ax sau un rulment, automat ai pierut garanția. Totodată, spre surprinderea ema, dacă trimiți motorul înapoi cu problemă de rulment (asta am făcut eu de curând căci rulemnții huruiau foarte tare), producătorul a schimbat motorul cu totul, ceea ce este un super avantaj. Un motor nou costă 900 de euro, prin urmare prin garanție primești unul nou nouț. Să nu uităm că garanția este super importantă: fie că e vorba de rulment, ax, o rotiță dințată din interior (se poate sparge una din plastic) sau placa de baza (care se poate arde la fel ca orice altă placă de bază), de regulă producătorii schimbă motorul cu totul și nu stă nimeni să le depaneze. Acesta ar fi unul din avantajele alegerii unui motor cunoscut, precum Bosch, Yamaha, Shimano etc. Acestea motoare nu au modul pedalec (nu au accelerație ci doar te susțin la pedalat) din mai multe motive. Oricum, e bine că ați rezolvat problema. Erau bune niște fotografii și neapărat marca motorului pentru referințe viitoare (poate îi ajută și pe alții cu probleme similare).

  • Dorian

   17th January 2021 at 2:02 am

   I-ati un suter fratica , ce faci tu nu se numeste bicicleta si nici pedalat! Si cu chinezarii ai tot timplu mult de furca ! Exista scutere electrice chiar bune

 11. Vasile

  22nd October 2018 at 12:32 pm

  Salutare !
  In sfarsit….moderatorul a binevoit sa comenteze !
  Marca motorului este ….lcjnw JNW80-14 inch 36V 350W 1710160096 !
  Bicla este facuta de SPRINTER Brasov dupa licenta CHINA !
  Firma din Brasov are pretentia ca orice defectiune sa fie remediata de ei,trimisa in ambalajul original cu toate actele primite de la Carrefour Ploiesti de unde am cumparat-o in aprilie 2018 cu suma de 3999 lei !
  Actual bicla fiind modificata de mine dupa bunul meu plac…nu mai am garantie !
  Am dorit sa o returnez dupa o saptamana când mi-am dat seama ce pacoste este….dar Carrefour m-a ….trimis la plimbare ! De aceea am riscat si am modificat-o dupa ideile mele !
  Sunt f.multumit de ea asa cum este la ora actuala !
  Poze nu voi pune….nu vad rostul !
  Daca Sprinter Bv ma da in judecata ca mi-am permis sa modific….GROZAVIA lor ? Si ma acuza conform propriilor mele foto ?
  Cine doreste sa fie ajutat cu ceva sfaturi si sa vada bicla….sa ia legatura cu mine !
  Am de rezerva o roata spate 26 inch cu motor 48V 600W adusa din USA acum 4 ani, pe care intentionez sa o montez pe o bicla cu suspensii fata si spate cumparata din talciocul din Ploiesti cu 80 lei !
  Va doresc multe si marete realizari !
  Vasile !

  • marian

   10th June 2019 at 6:07 pm

   nu au cum sa te dea in judecata ,ai cumparat-o e a ta ,poti sa te pui cu toporul pe ea! Puteai sa pui niste poze sa ne dam si noi cu parerea despre modificari!

   • Vasile

    9th October 2019 at 4:34 pm

    O.K.Marian !
    Bine ca m-ai lamurit !
    Poate o sa pun niste poze sa vedeti pocitania mea de bicla…roata motoare mica in fata si peste ea un portbagaj pe care este montat acumulatorul ! In spate o roata mare 28 inch cu 4 pinioane !
    Eu sunt incantat ca modificarea facuta de mine (de nevoie ca nu mi-a fost primita la retur marfa la Carefour Ploiesti….dupa cateva zile de utilizare ) imi aduce satisfactii si sunt intrebat de curiosi…ai facut-o ….mata singur ??

  • Dan

   8th July 2019 at 5:35 pm

   Multumesc. A ”incerca” inseamna a merge pe bajbaite. Nu asta vreau. Vreau sa merg la sigur. Vreau un service (sau un meserias) unde sa duc bicicleta si sa stiu ca o iau reparata. Cei pe care ia-ti sugerat sunt negustori, nu meseriasi. Si… in general negustorii sunt neseriosi, chiar daca se spune: ”…expertul nostru va ofera ajutor…”. Nu sunt de loc experti. Sunt niste ciucalăi, care pacalesc oamenii pentru a-si vinde marfa. Apropos, dvs. nu faceti reparatii? Sunteti din Bucuresti?

  • Dan

   8th July 2019 at 5:38 pm

   Unde va gasesc? (Scuze, mesajul de mai sus era raspunsul unui alt raspuns de mai jos). Deci, unde va gasesc? Sunteti din Bucuresti? Am si eu ceva probleme la bicla electrica si nu gasesc in Bucuresti un service (sau macar un meserias) la care sa pot apela. Sunteti dispus sa ma ajutati?

 12. Vasile

  24th October 2018 at 3:50 pm

  Salut !
  Completez !
  Luni 22 noe 2018 si azi 24 noe 2018 am parcrs total 50Km si am mers fara PEDELEC deoarece acesta nu mai functioneaza in urma schimbarii foii,axului,rulmentilor si pedalelor cu ceva similar SCHWINN USA !Foaia are 52 dinti iar grupul de pinoane este format din 5 pinoane !Functionez pe pinionul nr 2 ca sa am viteza !
  Am mers numai cu acceleratia manuala si viteza minima a fost de 20Km/h iar cea maxima 36Km/h. Curentul consumat din acumulator a fost max 10A,controlandu-l din maneta de acceleratie !
  Dupa parcurgerea celor 50Km am introdus acumulatorul la incarcat pentru a stabilii timpul de incarcare !
  Pot spune ca de când am bicla din 4 04 2018 este singura data când am mers cu max 36Km/h pe o distanta de cca 25Km.Nu mi-a stat nicio bicla in fata si m-am simtit mandru !
  Deci imi pare bine ca am o bicla modificata de mine de la SPRINTER Brasov !
  Am de gand sa pun motorul de 36V/350W sa antreneze roata de la bicla cumparata din talciocul Ploiesti,dupa cum am aratat mai sus !
  Urez succese celor care indraznesc sa faca modificarisi sa se bucure de ele !
  Sanatate !
  Vasile !

 13. Vasile

  28th October 2018 at 7:15 am

  Pentru D-l Poterasu !
  A-ti rezolvat problema cu motorul ?
  Eu banuesc ca s-a defectat controler-ul ! Constat ca moderatorul v-a dat cu … flit,in sensul ca nu s-a deranjat sa va dea niciun raspuns !
  Motorul Dvs.este f.performant si as fi si eu interesat sa rezolv problema mea ! Am o roata de 26 inch de spate cu motor de 600 W la 48V si de când am adus-o in tara si pana acum nu am rezolvat nimic !
  Am cumparat-o dintrun targ din Fort Lauderdale USA cu 20 $ acum cam 5 ani si am rulat-o pe o bicicleta normala si m-am jucat cu ea in sensul ca am pus-o sa genereze curent pe un bec !
  Sper sa fac rost de un acumulator de 48V la cel putin 20 Ah si un controler dedicat acestei tensiuni !
  O acceleratie se poate gasi mai usor !
  Va urez rezolvare usoara si poate dati un raspuns !
  Numai bine !
  Vasile !

 14. Pingback: Erori motor bicicleta electrica: Shimano | Biciclete electrice - revista online

 15. Alin

  24th November 2018 at 9:26 pm

  Bună. Am un Cube reaction hybrid 500(motor bosch cx) si de ceva timp mi-a apărut pe display o cheita,imi puteti cum pot face să dispară?

  • electrobike

   25th November 2018 at 9:32 am

   Salut Alin! Ai cum să pui o poză?

 16. gelu

  5th January 2019 at 11:52 am

  salut, am achizitionat o bici sec.marca haibike sduro rc cu motor yamaha 400wh 36v 11ah.Acumulatorul nu scoate nici o tensiune cu toate ca in acumulator am tensiunea de 42 v.Este posibil sa se fi dus BMS ul.Ce se poate face

 17. gelu

  5th January 2019 at 11:54 am

  bicicleta nu a fost folosita perioada mare de timp

  • Dragos Mitroi

   5th January 2019 at 12:23 pm

   Salut, daca nu a fost folosita mult timp, iar acumulatorul nu a fost tinut incarcat pe jumatate asa cum este recomandat, este foarte posibil ca acesta sa se fi compromis. Toti producatorii de acumulatori recomanda ca la stocare, acesta sa fie incarcat minim 40-50%. Cat timp nu a fost folosita bicicleta?

  • Cristi

   3rd February 2019 at 9:44 am

   Parerea mea,ca s-a blocat din soft,datorita descarcarii exagerate a acumulatorului.Solutia resoftare!,saupusa la bicicleta si fortand pedalarea,ca motorul sa genereze tensiune.Asta daca displayul se aprinde,daca nu sansele sunt foarte mici,sau deloc.

 18. Dragos Mitroi

  5th January 2019 at 1:38 pm

  Pentru orice alte întrebări vă invităm pe forumul nostru: https://www.electrobike.ro/forum-biciclete-electrice/

 19. gelu

  6th January 2019 at 1:46 pm

  bicicleta nu a fost folosita din toamna lui 2016 pana in prezent si afost tinuta in afara locuintei cu acumulatorul pe ea.Initial dupa ce am intentionat sa o incarc, incercand sa o resetez, se aprindea licarind ledul inferior, apoi ledul superior urmand primele doua leduri inferioare si apoi toate patru indicand ca si cum ar fi incarcata.La iesire masura tensiunea de o,o3v iar in prezent nu mai indica nici o valoare.Multumesc frumos

 20. gelu

  6th January 2019 at 1:49 pm

  cunoasteti pe cineva care ar putea sa o repare ?multumesc

  • Dragos Mitroi

   6th January 2019 at 8:02 pm

   Este clar că e compromis acumulatorul. De regulă nu repară nimeni, deoarece în teorie este ilegal cu toate riscurile care ar putea urma (trebuie înlocuiți acumulatorii compromiși – iar toți sunt înseriați – e ceva de muncă, iar costurile sunt și ele pe măsură, dar cum spuneam, nu știu cine s-ar băga la o astfel de treabă).

   • gelu

    8th January 2019 at 10:44 am

    Multumesc frumos.

   • Vasile

    9th October 2019 at 4:11 pm

    Dragos Mitroi !
    Un om disperat care nu gaseste alt acumulator….indrazneste sa repare !
    Problema este sa aiba cu ce inlocui celulele compromise !
    Am citit cate ceva despre acesti acumulatori pe net si nu mi s-a parut imposibil de rezolvat problema !
    Ce ziceti ?
    Temerarul poate avea sorti de izbanda !!!

 21. Iulian

  28th March 2019 at 4:46 pm

  Bună ziua acumulatorul de la bicicleta mea se comporta ciudat și nu știu dacă trebuie să-l schimb sau nu.
  Are 36v cu 10Ah când îl pun la încărcat pleacă de la trei linii din patru și după 5 minute indica bateria full, dar putere nu are nici pentru 10 metri de mers .
  Menționez ca amperajul este normal 10 Ah.
  Nu m-am lovit pana acum de situația asta sa am amperaj maxim și voltaj minim.
  Trebuie să-l schimb sau este vorba de alt defect.
  Multumesc.

  • Dragos Mitroi

   2nd April 2019 at 9:14 am

   Bună ziua, ce acumulator este? Ce marcă sau pe ce bicicletă se află montat?

  • Iulian

   23rd April 2019 at 6:09 pm

   Buna ziua cer scuze pentru raspuns tarziu dar am fost foarte ocupat.
   Am rezolvat oarecum problema cu bicicleta care este o” QWIC SMART e” iar acumulatorul pachet de 50 bucăți 18650 li-ion 10 serii de cate 5 in paralel.
   Pentru cei care se pot lovi de această problemă am eliminat modulul BMS de pe baterie am montat si pus bateria pe bicicleta si surpriza a fost să funcționeze perfect.
   Apoi am gasit un alt modul BMS pe care l-am montat si singura problema pe care o mai am este cupla de la baterie care este slabă și la mersul cu bicicleta pe pietriș datorita șocurilor se decupează si opreste sistemul.

   • Vasile

    9th October 2019 at 4:05 pm

    Iulian,
    te rog sa ma lamuresti care-i rolul modulului BMS !
    Si daca a mers fara acest modul….de ce ai montat totusi in final alt modul BMS ?
    Multumesc anticipat pt raspuns !
    Vasile

 22. gicu

  5th April 2019 at 10:12 am

  Buna ziua,am cumparat o bicicleta electrica evolio x bike 2,acumulator 13Ah LG,motor 250W,autonomie 50km full electric,înainte de prima folosire am încarcat la 100% am parcurs 22 km si bateria s-a descarcat,vă rog sa-mi raspundeti care o fi motivul e defect ceva?

  • Dragos Mitroi

   10th April 2019 at 9:21 am

   După a doua încărcare ce s-a întâmplat? Cum s-a comportat?

   • gicu

    12th April 2019 at 1:59 pm

    După a doua încărcare din lipsă de timp nu am reuşit să merg mult cu ea,dar la o distanță de 5 km am pierdut o liniuță la baterie .

    • Dragos Mitroi

     13th April 2019 at 10:00 am

     Semnalați-le problema, s-ar putea să fie acumulatorul de vină. Bănuiesc că aveți garanție.

     • gicu

      14th April 2019 at 11:45 am

      Mulțumesc de răspuns,da am garanție doar că nu eram sigur dacă o fii bateria de vină.

 23. cornel

  10th May 2019 at 11:44 am

  Salutare.Am aceasta bicicleta electriga Gitane-organ https://www.ovelo.fr/en/all-road-ebike/6380-gitane-organ-e-bike-electric-bike-2017-3700772735991.html
  si nu se mai aprind luminile fata spate , posibil sa fie de la senzorul de pe acumulator ? Ma poate ajuta cineva ?

  • Dragos Mitroi

   13th May 2019 at 9:35 am

   Da, este foarte posibil, dar trebuie facuta o diagnoza: de regula acolo se vede imediat care este problema.

 24. Macovei

  6th June 2019 at 4:14 pm

  Salut Dragoș! Am cumpărat recent second o bicicleta electrica ktm amparo 8 cu motor panasonic NUA034C și baterie panasonic 432Wh, 36V. Menționez ca bicicleta este aproape noua…totul impecabil. Problema este ca bateria nu mi se incarca. Când o pun la încărcat ledul verde de la încărcător clipește de 3 ori , apoi ramane aprins, dar bateria nu se incarca… panoul de comanda de pe volan se aprinde/ funcționează arata baterie descărcată. Implicit nici motorul nu funcționează pt ca nu are curent. Senzorul de la roata este la locul lui, totul pare in regula. Unde credeți ca ar fi problema? Mulțumesc!

  • Dragos Mitroi

   7th June 2019 at 10:08 am

   Salut, pe Panasonic nu avem niciun fel de expertiză căci sunt puține biciclete echipate cu aceste motoare, însă ține cont că bicicleta este un model destul de vechi (deja e acum vreo 6 ani), iar acumulatorul este posibil să fie depășit. Mergi cu ea într-un service specializat pentru evaluarea bateriei.

 25. Susca marcel

  9th June 2019 at 10:23 pm

  Bună ziua. Ați putea să mă ajutați cu un răspuns? Am un e bike cu motor Bosch performance line de 250 W cu baterie de 400 și display intuvia. Am coborât o panta abrupta și de atunci când pornesc display-ul îmi apare km pe 0 și functioneaza iar după circa 3 sec dispare afișajul cu km și bicicleta nu mai cupleaza. După alte 3 sec. apare din nou afișajul cu km și iar cuplează. Restul afișajului sta aprins mereu. Ce problema poate avea? Va mulțumesc anticipat. Marcel

  • Dragos Mitroi

   10th June 2019 at 3:04 pm

   Bună ziua, nu mai cuplează în ce sens? Nu mai cuplează motorul? Scoateți display-ul și curățați-l bine pe dedesubt la pinii de contact. Dacă nici așa nu funcționează, vedeți ca nu cumva acumulatorul să nu mai fie aliniat în locul său. E clar că ceva nu face bine contact, iar acestea două sunt singurele pe care le puteți verifica dvs. Altfel, ar trebui pus pe diagnoză.

   • Susca marcel

    1st July 2019 at 12:05 pm

    Bine. Va mulțumesc mult

 26. BADULICI PETRINI BOGDAN

  20th June 2019 at 6:35 pm

  Buna ziua. Am o bicicleta electrica Zundapp green 2.0 echipată cu motor TRIO de 250 w. si bateria samsung sdi 24v.Am comandat incarcator pentru ea de la VELIOON.RO.Nu stiu acum dacă încărcătorul este de vina sau acumulatorul. După 4 ore de încărcare nu sa încărcat deloc.Cu el in priza dacă apasă pe test baterie arată full la fel si pe controler dacă scos din priza nimic. Astept un raspuns. Multumesc.

  • Dragos Mitroi

   8th July 2019 at 10:03 am

   Salut, trebuie testat acumulatorul si vazut daca este in regula.

 27. Dan

  25th June 2019 at 12:28 pm

  Interesant ce citesc pe aici. Am si eu o bicla COOL BIKE si ma intereseaza unde pot gasi in bucuresti service+uri pt. biciclete electrice. Nu am deocamdata probleme dar… daca apar nu as vrea sa incep sa bâjbâi dupa un service. Multumesc celor ce imi vor raspunde.

  • Dragos Mitroi

   8th July 2019 at 10:02 am

   Poti incerca la service-urile mari, gen Veloteca, BikeXpert, Biciclop etc.

   • Dan

    8th July 2019 at 5:46 pm

    Multumesc. A ”incerca” inseamna a merge pe bajbaite. Nu asta vreau. Vreau sa merg la sigur. Vreau un service (sau un meserias) unde sa duc bicicleta si sa stiu ca o iau reparata. Cei pe care ia-ti sugerat sunt negustori, nu meseriasi. Si… in general negustorii sunt neseriosi, chiar daca se spune: ”…expertul nostru va ofera ajutor…”. Nu sunt de loc experti. Sunt niste ciucalăi, care pacalesc oamenii pentru a-si vinde marfa. Apropos, dvs. nu faceti reparatii? Sunteti din Bucuresti?

    • Dragos Mitroi

     9th July 2019 at 10:36 am

     Facem reparatii insa doar pentru biciclete noastre, cele pe care le testam sau cele pe care le inchiriem. E destul de complicata lumea asta a service-urilor, asadar am stat departe de ea. 🙂 Suntem localizati in Campulung Muscel.

 28. ATTILA

  27th July 2019 at 5:35 pm

  Buna am si eu o….micva problema …….motorul numai atuncea cupleaza daca dau din pedale …..dar in schimb mi s a stricat si accxeleratia …deci de la cadran …corman…..am comandat altul dar inca nu a ajuns,..in schimb am legat firele verde si rosu si daca invart pedala …motorul e in funct. timp de 3 sec…dupa aceea se opreste ….modelul bicicletei este….LOFTY.

 29. Iulian

  12th August 2019 at 7:24 am

  Salutare la toata lumea, am mai scris mai sus cu bicicleta pliabila qwic.
  Am schimbat recent controller-ul cu tot cu comanda pentru ca nu aveam acceleratie la mana pe cel vechi.
  Acesta nou functioneaza bine cu acceleratia de mana, are si control pentru limita de viteza dar nu-mi primeste asistarea de la pedale (senzorul meu de pe butucul pedalier nu este cu magneti, este cu doua perechi de fotocelule emitatoare si receptoare), si nu am iesiri pentru lumini .
  Intrebarea mea este, de unde sa ma agat cu luminile si m-ar mai interesa daca stie cineva cum sa micsorez acea limita “lower volts 30v” din controller.
  Multumesc

 30. Mircea

  14th August 2019 at 11:21 am

  Sall am o întrebare va rog sa- ma ajutati am o bicicleta cu un motor inpulse 2.0 viteza maxima merge 27 km la ora acum nu mai ating decît 17 km la ora ce problema sa fie deci motorul cuplează apa la viteza de 17 km ora cînd închid curentul mapare eroare C005 multumesc astept un raspuns va rog.

  • Dragos Mitroi

   16th August 2019 at 10:15 am

   Salut, nu cunoastem acest motor din pacate, prin urmare nu putem sa te ajutam. De regula, o astfel de problema apare din setarile motorului, cand i se introduce informatie ca roata bicicletei este mai mica – atunci limiteaza viteza mai jos. Spre exemplu, daca ai roti de 29 de inch, dar in motor exista informatia ca rotile sunt de 26 de inch, nu o sa mai mearga pina la 25 de km/h, ci pina la maxim 20 de km/h. La motoarele consacrate, gen Bosch, Shimano sau Yamaha, aceste setari se pot face doar de catre producator.

 31. Mircea

  16th August 2019 at 10:25 am

  Multumesc pentru raspuns.

 32. Mircea

  21st August 2019 at 8:12 pm

  Sall am o rugăminte am o bicicleta nemțească cu un motor inpuls 2.o made în germania am o problema cu viteza motorul cuplează pînă la viteza 17 km la ora pînă sa am problema cu viteza cupla pînă la viteza 27 km la ora nu stiu ce probla sa fie la final cînd opresc curentul pe afișaj mapare o eroare C005 nu gasesc eroarea ma poate ajuta cineva va rog frumos Bicicleta este nemțească model 2015 kalkhoff

  • Dorian

   17th January 2021 at 2:27 am

   Ai nevoie de un upgrade la soft, oricum motoarele impus , sunt foarte pacatoase , incat producatorul german nu le mai produce! Ca nu reuseste sa le dea de capat! Incearca sa te scapi de ea cat mai merge

 33. Bebe

  11th September 2019 at 5:28 pm

  Am o bicicleta Polaris acumulatorul este altul dar tot Polaris acelas model nu pornește afișajul și pedalatul este foarte greu exact ca și un dinam ține care ar fi problema. Mulțumesc

 34. Mircea

  15th September 2019 at 3:39 pm

  Sall am mai vb cu cineva este posibil di cauza acumulatorului ??????

 35. Marian

  18th September 2019 at 11:37 am

  Buna ziua.Cum pot verifica un motor de bicicleta daca mai este functional,avand in vedere ca este cu trei fire si senzori Hall motor?
  Cu stima Marian

 36. Vasile

  9th October 2019 at 4:19 pm

  Incercati la Bimax Bistrita care are controlere care merg fara ca motorul sa aiba senzori Hall !
  Riscati acolo o intrebare si precis ve-ti rezolva problema !
  Cu stima Vasile

 37. Andrei

  30th October 2019 at 7:46 pm

  Bună ziua. Am un Riverside 500 de la Decathlon și de la un timp displayul îmi arată o viteză de 4-5 ori mai mică decât ceea ce știu eu din experiență. Are motor pe spate. In rest funcționează normal. Am înlocuit displayul cu unul identic și problema se menține. Vreo idee?

 38. Dan

  13th November 2019 at 3:59 pm

  salut Am și eu o bicicletă k t m cu motor Bosch și display tip clasic Hm așa am primit o când încerc să o pornesc apare eroare 003 am verificat Toate conexiunile display baterie parc în regulă am încercat să montez un display intuvia dar același rezultat se oprește pornește și se oprește Credeți că are legătură cu softul menționez că displeiul cât și bateria provin de pe altă bicicletă

 39. panaite cristian

  11th February 2020 at 12:16 pm

  Buna ziua.Am o bicicleta electrica FICHER EM 1609 si s..au desprins firele de la comutatorul de comanda…sunt 5 fire…nu mai stiu cum trebuie lipite…1 fir rosu..1 fir negru..1fir galben…1fir albastru..1 .fir verde..care este ordinea de montaj?..va multumesc.

 40. Gica

  9th March 2020 at 8:29 pm

  Va salut.
  Am o bicicleta electrica Corratec E-Power 29
  Cu motor Hesc-Sr-Sontour 36 v 250 w
  A fost perfect functionalala până când a inceput sa apara error 05 (Am urmat anumite indicatii,,restant baterie…etc) au fost de folos un timp dar acum cand vreau sa incep pedwlarea( display se aprinde normal) imi apare E31
  Ce ma sfătuiți?? Multumesc

 41. Pop nick

  3rd April 2020 at 1:35 pm

  Buna ziua !am o bicicleta electrica nu se mai aprinde displeyul,bateria e incarcata,apas pe buton se deschid ledurile cand o pun in suport se sting ledurile,apas pe buton sa se deschida nu se mai aprinde nivi un led de pe baterie iar dispeyul ramane inchis.motorul bateria si displeyul sunt shimano!ce poate avea?

 42. Ghiță

  13th April 2020 at 7:37 pm

  Ghita am o bicicleta electrica bosch model 2016 am ancarcator original baterie originala display original o pun la ancarcat și-mi fileaza se aprind 2 luminte verzi la baterie si mi se aprinde display si se sting va rog să-mi spuneți care-i problema? Mulțumesc

 43. Nicoroiu Ion

  14th April 2020 at 9:08 am

  Buna! Am o bicicleta electrica Dahon Booster pliabila nu pleaca motorul care este pedalec si cand montez bateria se aprinde displayul dar motorul nu semne de impuls iar daca opresc displayul ,cand vreau sa-l repornesc nu se mai aprinde,am curatat cu spray de contact toate legaturile dar in zadar. Ce pot face? Sunt din Dambovita si caut un service sau orice informatie poate fi utila . Multumesc!

 44. Alexandru

  19th April 2020 at 8:46 pm

  Salut.Am o bicicleta electrica 2drive B2,250w.Am cazut cu ea,initial mergea ca inainte,iar dupa o zi simt ca bicicleta nu mai trage(fuge)ca inainte.Nu inteleg ce are.Va rog ajuyati ma.

 45. Popovici

  25th April 2020 at 3:30 pm

  Am si eu o bicicleta electrica nu mai porneste cad sta la încurcată mere si dupa 2 minute se se opreste cad o scot de la încărcat si nu mai porneste de loc

 46. David

  16th May 2020 at 10:19 pm

  Am o bicicleta electrica noua si bateria nu se incarca full. Se încarcă doar pe jumătate si nu înțeleg de ce.

 47. Gabriel

  6th June 2020 at 9:24 pm

  Salut, am o x-bike evolio. Nu mai apar toti digitii pe afisaj. Evolio nu mai asigura piese de schimb. Unde pot gasi piese? Banuiesc ca to ate piese aunt chinezesti.

 48. Bodor Horatiu

  14th June 2020 at 5:01 pm

  Bună ziua!.. Am o bicicleta electrica de la Pegas.. Suprem Dinamic.. Are un motor Bafang de 500w..redus la 250…in timpul mersului se oprește brusc… Am trimis bicicleta la Pegas… Mi-au ținut-o vro 2 săptămâni… Și nu au făcut mai nimic în sensul ca după 2 săptămâni are aceleași probleme… Menționez ca pe displei ul bicicletei nu îmi afișează viteza și distanta parcursa…

 49. Radu

  30th June 2020 at 6:13 pm

  Salut o întrebare dacă îmi poate raspunde cineva am un KTM Macina Moto cu bosch performance line când trec de 25km/h imi scârție pedalele cam ce aș putea face ,mulțumesc mult

 50. Mihai

  29th July 2020 at 11:42 pm

  Bună seara,

  Am achiziționat de curând o bicicleta Lobe cu acumulator, acesta având un led aprins din 5, după ce am pus acumulatorul la încărcat mai bine de 10 ore, acesta nu a arătat decât tot un led și pe controler la fel.
  Exista vreun mod de a revigora acumulatorul sau trebuie înlocuit?

  Mulțumesc

 51. Sebi

  3rd August 2020 at 10:47 am

  Buna ziua !
  Am si eu o problema am o bicicleta elecrica z-tech 09 si imi arata in bord ca senzorul de frana este activat chiar daca manetele sunt libere ce as putea face ? Motorul nu cupleaza din cauza senzorului

 52. Gocea

  10th August 2020 at 11:31 pm

  Am montat un controler China 36-48v de 250w la o roata cu motor china de 48v si 250w. Cupland bateria cu firele rosii ale controlerului la plus baterie si cele negre impreuna. La fel senzorul Hall si acceleratorul. Actionand acceleratia se aude ca motorul se roteste dar roata nu. E vorba de vre-o polaritate sau de un contact slab ?

 53. Mircea

  21st August 2020 at 8:35 pm

  Bună ziua,
  Am un ebike Cube Stereo Hybrid 120 One cu motor Bosch Drive Unit Performance CX (75Nm) Cruise (250Watt) şi baterie Bosch PowerPack 500 iar la ultima încărcare când am pornit încărcarea de la 4 leduri după vreo 3 ore mi s-au stins brusc toate ledurile şi display-ul arată doar 4 liniuţe încărcate.
  Trebuie schimbată bateria? Mulţumesc!

 54. marcel

  29th September 2020 at 8:47 am

  salut am o bici electrica rks m x 35 de la altex , roti de 20 inci , motor pe spate in butuc de 250 w , cu baterie 7800 mAh, tensiunea de lucru de 36 v , cu dispay , controler ,senzori cu magneti pe butucul pedalierului . Ce ma deranjeaja e ca nu o pot accelera de la mina ci doar de la pedalat ! Intrbare de 100 puncte , pot sa leg direct cele 3 fire de la baterie la motor ,iar pe ghidon sa un fel de intrerupator ( un fel de acceleratie la deget) ,. Merge , nu se strica motorul sau bateria ???

  • Iliuta

   5th June 2021 at 2:18 pm

   Am și eu una identică, am cumpărat-o fără controlar si display, am cumpărat controlar display cu accelerație inclus si mia dat eroare 10, am tot incercat si cred ca am facut scurt in displey, nu știu ce sa cumpăr sa fie compatibil

 55. david dan

  29th September 2020 at 7:48 pm

  Am o trotineta Airwhel Z3…nu prea a fost folosita….cand conectez incarcatorul,ledul ramane pe verde,ca si camd nu incarca…am desfacut bateria din carcasa…are 42V….ledul din intrerupator este pe rosu cu imtermitenta..

 56. Neacsu

  10th October 2020 at 10:34 pm

  Am o tricicleta Ztech Electrica ,are un an și nu a fost folosită deloc având doar 9 km , am încărcat o dar după ce am mers vreo 20 km am un zgomot ciudat când alerg intens , se aude jos la reductor , moto are și marșarier probabil sa verific uleiul din reductor ?

 57. Silvian

  18th October 2020 at 9:24 pm

  Va salut! se poate modifica un Urban Free Wheel sa am 3 trepte actionare motor? are doar 1 si e f brutal se smuceste de sub mine! as mai vrea sa montez si schimbator viteze cu ceva pinioane tot asa pt confort! se poate?

 58. Alexandru

  21st November 2020 at 5:07 pm

  Buna ziua! Am o bicicleta electrica haibike motor bosch. Nu mai porneste si imi apare pe display eroare 003.

 59. Ionut

  9th January 2021 at 4:01 pm

  O eroare e50 la o trotineta doc green știe careva ce ar fii

 60. Dorian

  17th January 2021 at 2:30 am

  Buna seara ! La un bosch performance cx generatia 2, cu display entuvia, porneste display-ul , functioneaza si controlerul, dar nu cupleaza motorul, ai oare ceva idee??? Ms , o seara faina!

  • Dragos Mitroi

   31st May 2021 at 11:17 am

   E posibil sa fie de la acumulatorul care nu este bine montat.

   • Coman Nelu

    11th April 2024 at 8:35 pm

    Nuna seara am o bicicleta ulzomo metro 26 și as vrea sa ii scot limitatorul de viteza .Cum trebuie procedat

 61. Dorel

  17th February 2021 at 1:38 pm

  Buna ziua,
  Am o bicicleta e-bike Manufakture Zen 17 (Continental) la care bateria de 48 V nu mai reactioneaza
  pe iesire are 6 pini aveti cumva o schema electrica a bateriei sau stiti ce tensiuni tb sa scoata.

 62. Razvan

  1st April 2021 at 9:20 am

  Buna ziua, vreau sa imi cumpar o bicicleta electrica sh ati putea sa îmi spuneti va rog de ce sa țin cont cand o voi cumpara. 1500 km sunt mulți pentru o bicicleta haibike de la yamaha.

  • Dragos Mitroi

   31st May 2021 at 11:16 am

   1.500 de km nu-s multi, insa important este sa mai aveti garantie pentru motor, mai ales ca este foarte scump de inlocuit (aproximativ 800 de euro).

 63. Claudiu

  6th April 2021 at 11:25 pm

  Bună ziua. Am cumpărat recent o bicicletă TELEFUNKEN în Germania. Toate bune în afară de faptul că atunci când vreau să urc o panta pur și simplu parcă pune câte o frână care ma încetinește tare. Este când face treaba asta și pe un drum drept. Probabil nu știu eu să lucrez cu ea sau mă gândesc că se întrerupe curentul pt o secundă și atunci ma frânează. Mulțumesc anticipat și o zi bună

  • Dragos Mitroi

   31st May 2021 at 11:15 am

   Este posibil sa fie o fluctuatie de curent. Ea nu pune frana de fapt, doar decupleaza motorul.

 64. Catalin Ontoiu

  10th May 2021 at 9:51 am

  Salut, Am ars din neatentie un controler Santrol pentru motor de 36 V, curent maxim 15A, nominal 7A (https://electricbike.com/forum/forum/main-forum/diy-discussion/110917-display-control-panel-compatibility). Unde gasesc unul identic sau compatibil ( sa se potriveasca conectorii) ?

  • Dragos Mitroi

   31st May 2021 at 11:14 am

   Nu am idee din pacate.

  • Iliuta

   5th June 2021 at 2:20 pm

   Roco piese, caută pe net, faci comandă si in 2 zile il ai

 65. Alexandru

  11th May 2021 at 3:26 pm

  Buna ziua,
  Am o Giant explore E2,cu 3500km rulati si motorul decupleaza la 15 km/h indiferent de modul de rulare;pina acum decupla la 25 km/h.Daca ati mai avut cunostinta despre acest defect va rog sa-mi spuneti si mie cum se poate remedia

  • Dragos Mitroi

   31st May 2021 at 11:14 am

   Poate nu mai citeste viteza corect, verificati si magnetul.

 66. Adrian

  17th May 2021 at 8:00 pm

  Buna seara ma poate ajuta cineva am o bicicleta electrica de o luna de zile am in jur la 500 km facuti de la ultima incarcare am mers cu ia 5 minute dupa sa stins daca o pun la incarcat se aprinde functioneaza tot la ia daca o scot de la incarcat se stinge imediat si cand este la incarcat imi arata ca este incarcata are cineva vreo idee care ar fi problems

 67. Ioan Pas

  26th May 2021 at 12:04 am

  Am și eu o întrebare
  Am o bicicleta electrica motor 24 V 250 w Batava
  Îmi apare pe display cod 0001 și uneori 0004
  Pracyic o pun la încărcat se încarcă aproximativ 1 minut ,după aceea se decupează…
  Încerc din nou aceiași problema ,se repetă fenomenul…
  Mulțumesc !

  • Dragos Mitroi

   31st May 2021 at 11:13 am

   Nu aveme xpertiza pe motoarele Batava, doar pe cele comune: Yamaha, Shimano sau Bosch.

 68. Iliuta

  5th June 2021 at 2:25 pm

  Am o bicicletă electrica, de la Altex, cumpărată de alcineva eu am achizitonato de la el, fara displey si controlar, motor este de 250,36V bateria, 36V8AH,vreau sa cumpăr un controlar, cu displey si accelerație am cumpărat un controlar, un displey inclus cu accelerație si am ars dispeley, ce trebuie, sa cumpar sa fie compatibil si de unde????

 69. Imre

  19th June 2021 at 10:33 am

  Buna ziua
  Un Boss performance cand nu pornesc motorul se pedáleaza destul de greu
  Sincer nu am incercat pana acuma dar mi se pare ca mérge foarte greu ceva parca antrenez motorul prin reductie sau ceva de genul

 70. Mady

  30th June 2021 at 7:24 am

  Trotineta mea nu se aprinde display-ul, cînd vreau sa o pornesc se vede o schinteie de lumina pe ecran dar nu se aprinde, care ar fi problema ?

 71. Cornel Constantin

  15th July 2021 at 5:23 pm

  Salut , am o bicicleta e-plus cu asistare la pedalare , as putea sa ii pun accelerație, fac 100 km în fiecare zi , am 3 acumulatori pe care ii folosesc prin rotație…

 72. Alin

  19th August 2021 at 5:25 pm

  Am o bicicleta electrica L’Avenir second si nu o pot pornii.
  Ma puteti ajuta?

  • Dragos Mitroi

   19th November 2021 at 10:52 am

   Sunt multe cauze pentru care nu pornește, de regulă acumulator este de vină.

 73. dan

  26th August 2021 at 11:33 am

  buna ziua am un CUBE REACTION ONE motor bosch si am o eroare 503,nu pot scapa de ea cu toate tutorialele vazute

  • Dragos Mitroi

   19th November 2021 at 10:51 am

   Mergeți într-un magazin specializat și faceți o diagnoză.

 74. Daniel

  19th November 2021 at 12:53 am

  Salut
  Ma puteti ajuta si pe mine am luat o bicleta electrica marca radmission am ramas fara baterie si cand o pun sa ancarce ramane becu rosu si verde aprins am cumparat alt ancarcator si tot la fel doar al bag an priza si ramane asa nici nu apuc sal bag an biciclet ma puteti ajuta va rog

 75. Lucian

  7th March 2022 at 8:52 am

  Buna ziua am si eu o bicicleta electrica (nu cunosc marcă)de o perioada de timp nu mai cuplează motorul cand accelerez motorul cuplează doar cand apas frâna porneste stie cineva problema

  • Dragos Mitroi

   31st March 2022 at 8:55 am

   E bine de stiut marca sa intelegem despre ce este vorba.

 76. Dan

  11th February 2023 at 1:40 pm

  Bună ziua am o bicicletă electrică rks tnt5 36 v motor 250w display s866 am avut firul de la far rupt pe care l-am lipit, acum farul funcționează non-stop

 77. Geo

  6th March 2024 at 1:35 pm

  Bună ziua! Am o bicicletă electrica Gekko cu motor shimano,în timpul mersului a apărut pe displeiul ceasului E014 și nu mai pornește motorul. Bicicleta are 200 și ceva de km. Ce ar putea fii?

 78. Serghei

  10th May 2024 at 2:43 pm

  Hristos a Inviat! Am cumparat o bicicleta electrice a second hand cu motor bafang mid drive 750w.cu controller 500w in porbagaj.De LA motor vine 3 cabluri(Verde,albastru si galben)LA controller.De LA controller pleaca 2 cabluri(rosu si negru) LA baterie,si mai pleaca 3 cabluri LA accelerate si asta este tot. A funcionat impecabil 1an. Recent LA controller a intrat APA si sa oprit De tot. Am schimbat controlerul cu alt nou,am facut legaturile si functioneaza motorul ca inainte doar ca in gol(nu mai cupleza foaia De angrenaj. Intrbarea este daca e defectiune mecanica sau electrica? As vrea sa stiu De ce am nevoie inainte De a I’ll desface sa nu Steie desfacut pre mult. Multumesc anticipat!

  • Dragos Mitroi

   15th May 2024 at 9:26 am

   Salut, ar trebui vazut neaparat de cineva care se ocupa de motoare, poate sa masoare acolo valorile si sa-si dea seama de unde este problema.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

Advertisement

Cele mai citite

Advertisement

Noutati

Vizitatori

015833
This Month : 8970
Views Today : 439
Total views : 55069
To Top