Bateriile Grafen-Litiu revoluționează acumulatorii bicicletelor electrice

0
1517
views

Mult dorita tehnologie care urmează să revoluționeze bateriile bicicletelor electrice și acumulatorii în general, este în sfârșit disponibilă prin noile baterii Grafen-Litiu. Adăugarea Grafenului în bateriile cu Litiu oferă proprietăți inexistente până acum întrucât Grafenul este un superconductor.

Există deja prototipuri funcționale și se pare că există deja un fabricant care este foarte avansat în acest domeniu, al noilor baterii Grafen-Litiu. Există mostre disponibile pentru testare.

Avantajul noii tehnologii este practic densitatea mai mare a energiei pe care o oferă combinația Grafen-Litiu, de până la 2,5 ori mai bună decât ce există în prezent. Densitatea energiei la un acumulator cu 18650 celule este cu aproximativ 2,5 ori mai bună în comparație cu un acumulator de 3,5Ah și cu 18650 din prezent. Prețul per kWh va fi inițial cel puțin la fel ca în prezent, însă va scădea pe măsură ce tehnologia se perfecționează și vânzările cresc. Estimările spun că până în 2021 aceste noi baterii vor deveni cu 40% mai ieftine în comparație cu actualele Li-Ion.

La următoarea ediție a expozitiei Eurobike din Friedrichshafen, Germania, care va avea loc între 4 și 7 septembrie, planul este să fie expus un prototip al acestei noi baterii. Dacă se va întâmpla acest lucru, se va decide în martie, la Taipei Cycle Show.

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here