Connect with us

Schwalbe lansează Eddy Current, prima anvelopă specială pentru eMTB

Electrice de munte

Schwalbe lansează Eddy Current, prima anvelopă specială pentru eMTB

Noua anevlopă Schwalbe Eddy Current promite să revoluționeze lumea mtb-urilor electrice. Anvelopa este nou creeată, fiind gândită să performeze cel mai bine instalată pe un mtb electric. Profilul mare face ca roata să semene chiar cu ceva venit din motocross. Aparent nici nu este compatibilă cu mtb-urile normale.

foto: Felix Stix – ebike-mtb.com

Schwalbe a dorit ca prin aceast nou cauciuc, puterea motorului electric să fie eficient transmisă spre teren. Pentru a obține acest lucru compania a folosit un profil diferit pentru roata față și spate și proeminențe cu aproximativ 20% mai mari decât cele întâlnite la anvelopele mtb-urilor normale. De asemenea compușii cauciucului sunt mai moi.

foto: Felix Stix – ebike-mtb.com

Mulțumită formei alungite a proeminețelor masive din anvelopa spate, aceasta ar trebui să tranfere eficient puterea motorului chiar și în condiții de teren alunecos. Profilul care alternează grupe de blocuri de câte două și trei, oferă o amprentă agresivă la sol. Rândul cu câte două blocuri este gândit să scape repede de noroi. Rândul central lat cu câte trei blocuri ajung mult spre lateral și ajută la tranziția dintre proeminențele centrale și cele de pe margine. Acest lucru îți permite să înclini mult bicicleta pe viraje fără a pierde din aderență.

Profilul din anvelopa față Schwalbe Eddy Current este puțin mai mic decât cel de pe spate. Proeminențele înguste de pe laterale sunt gândite să “sape” în solul sfărâmicios, oferind multă aderență pe viraje. Și proeminențele centrale sunt mai înguste. Dacă iei un viraj fără să te înclini suficient, proeminențele alungite te vor ghida ca și cum ai merge pe șine. Tranziția dintre proeminențele centrale spre cele de pe margini este gândită să ofere control chiar și cicliștilor fără experiență. Parțial responsabile de acest lucru sunt proeminențele laterale îndreptate spre interior.

Noile Schwalbe Eddy Current sunt echipate cu protecția la pană Schwalbe Super Gravity, iar compusul de cauciuc este Schwalbe Addix. Prețul anunțat este de 65 euro.

Schwalbe Eddy Current spate este disponibil în dimensiunile 27.5″ x 2.8″ și 29″ x 2.6″. Eddy Current față este disponibil în aceleași variante la care se adaugă versiunea 29″ x 2.4″.

Apasa aici ca sa citesti in continuare
S-ar putea sa-ti placa...
Click to comment

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

Advertisement

Cele mai citite

Advertisement

Noutati

Vizitatori

015714
This Month : 8851
Views Today : 2091
Total views : 54506
To Top