Connect with us

Shimano lansează noul groupset E7000 pentru mtb-urile electrice

Electrice de munte

Shimano lansează noul groupset E7000 pentru mtb-urile electrice

Comunicat de presă

Tehnologia electrică de la Shimano devine mai accesibilă mulţumită noilor componente Steps E7000, cu butoane noi, motor nou, ecran nou şi opţiuni reglabile de pe aplicaţia telefonului mobil.

Noul groupset Shimano Steps E7000 asistă ciclistul până la o viteză maximă de 25 kmh. În timp ce modelul E8000 este gândit să fie folosit la ture extreme şi agresive, pe teren tehnic, noul E7000 este creeat să se potrivească ciclistului recreaţional.

Butoanele amplasate pe ghidon includ două seturi de întrerupătoare. Pentru mâna stângă ai butoanele care controneaza nivelul de ajutor (oprit, Eco, Trail, Boost şi asistare la mers pe jos). La mâna dreaptă ai un set simetric de butoane care se ocupă de schimbarea vitrezelor, fie că vorbim de varianta electronică Di2 sau cea clasică, mecanică. O specificaţie utilă a designului butoanelor din partea stângă este combinaţia cu o manetă destinată tijei reglabile pentru şa. Sistemul este compatibil cu toate mtb-urile, inclusiv cu noul sistem Shimano i-Spec EV. Şi modul cum simţi butonul la apăsare s-a schimbat, oferind acum un clic şi feedback tactil pe care-l simţi chiar şi prin mănuşile de iarnă.

Toate informaţiile care vin din partea motorului, bateriei şi sistemului Di2, pot fi afiţate pe noul ecran SC-E7000. Vizibilitatea este foarte bună şi oferă cicliştilor informaţii importante cum ar fi modul de asistenţă, viteza, nivelul bateriei şi viteza în care te afli, dacă dispui de schimbătorul electronic Di2.

Funcţia wireless de la Shimano Steps permite afişarea acestor informaţii şi pe alte dispozitive, cum ar fi gps-ul sau telefonul smart, folosind pentru transferul informaţiei, conectorul minimalist EW-EN100.

Pentru cei care apreciază un cockpit extrem de minimalist, asistenţa la pedalare şi nivelul bateriei pot fi controlate şi verificate mulţumită LED-urilor şi butoanelor acestui conector mic. Modurile de asistenţă la pedalare pot fi schimbate inclusiv folosind butonul unităţii ecranului. Asta înseamnă că într-un final poţi renunţa complet dacă vrei, la butoanele din partea stângă a ghidonului.

Asitenţa electrică vine din partea motorului ce ofera un cuplu de 60Nm. Modul de ajutor poate fi de asemenea, personalizat. Spre exeplu poţi opta pentru o asistenţă care să-ţi ofere acceleraţie optimă sau durată optimă de viaţă pentru baterie sau undeva la mijloc. Pentru a face asta tot ce trebuie să faci este să alegi din aplicaţia de pe telefon, una din opţiunile Explorer, Dynamic sau Custom.

La fel ca motorul mai puternic E8000, şi E7000 beneficiază de toate specificaţiile. Oferă putere maximă de 500 waţi (putere nominală 250W), pentru a ajunge la viteza de 25 kmh, totul sincronizat cu cât de multă asistenţă ai tu nevoie. Forma şi mărimea motorului sunt compacte şi estetice pentru a păstra un factor Q îngust (distanţa dintre braţele pedaliere). Se obţine astfel şi una dintre cele mai uşoare biciclete electrice dedicate mtb-ului.

Motorul poate funcţiona într-unul din cele trei moduri, pentru a oferi diverse niveluri de asistenţă, potrivite pentru diverse condiţii de pedalare:

  • ECO – trebuie ales pentru cea mai discretă asistenţă şi pentru un consum mic al bateriei;
  • TRAIL – pentru cel mai bun echilibru între asistenţă şi consum al bateriei;
  • BOOST – pentru asistenţă mare şi accelerare mare până la viteza maximă de 25 kmh.

Specificaţiile acestor trei moduri pot fi mai departe reglate folosind opţiunile Explorer, Dynamic sau Custom, folosindu-te de aplicaţia Shimano de pe telefonul smart.

Însă indiferent de opţiunea aleasă, vei primi un răspuns puternic mulţumită senzorului de cuplu care analizează permanent cât de tare pedalezi. În plus, chiar dacă pedalezi peste viteza maximă la care motorul te poate duce, sau dacă pedalezi cu asistenţa electrică oprită, mulţumită frecărilor mici din motorul Shimano, mişcarea de padalare este în continuare lină şi confortabilă, fără să fie adăugată rezistenţă suplimentară.

Tehnologia electronică avansată este vizibilă nu doar în cadrul motorului ci şi la transmisie. La fel ca la fratele mai mare E8000, şi E7000 se poate sincroniza cu componentele electronice Di2.

Dacă la unele mtb-uri motoarele electrice obligă ciclistul să pedaleze cu picioarele mai depărtate, la Shimano Steps beneficiezi de o poziţie naturală mulţumită motorului îngust şi lăţimii tipice mtb-urilor, între pedale (factor Q). În plus, producătorii de cadre beneficiază şi ei de pe urma motorului îngust. Ei reuşesc astfel să obţină cel mai bun design care să facă cea mai bună treabă când vine vorba de manevrabilitatea unui mtb electric.

Noul groupset Shimano Steps E7000 va fi disponibil pe piaţă începând cu septembrie 2018. Aplicaţia Shimano E-Tube va fi disponibilă din iulie 2018.

Apasa aici ca sa citesti in continuare
S-ar putea sa-ti placa...
Click to comment

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

Advertisement

Cele mai citite

Advertisement

Noutati

Vizitatori

001950
This Month : 1950
Views Today : 1464
Total views : 5149
To Top