Connect with us

Bulls Sonic: o nouă gamă de biciclete electrice, de la poteci până la enduro

Electrice de munte

Bulls Sonic: o nouă gamă de biciclete electrice, de la poteci până la enduro

De la poteci până la enduro? Da, noua gamă de la Bulls este variată și oferă modele de Trail, All-Mountain și Enduro, de altfel denumirile oficiale care caracterizează suspensiile noilor biciclete. Pe scurt, între 120 și 150mm.

Aceste noi modele n-au fost proiectate peste noapte, căci cei de la Bulls au ambiții mari cu noul lor proiect, iar astfel au cooptat atât sportivi cât și Institutul Fraunhofer pentru dezvoltarea acestor e-bike-uri. Rezultatul a fost o direcție îmbunătățită, un control mai bun cât și o geometrie adusă la standardele zilelor noastre (a se citi: modernă). Au chiar și un nou standard de 1.8 inch pentru dimensiunea headtube-ului (care este în continuare conic). N-am spus 1-1/8 inch. Am spus 1.8 inch, adică un nou stardard de oversize. Un headtube mai gros înseamnă în fond precizie mai mare. Apoi, acumulator poate fi scos foarte facil printr-o rotație la 45 de grade, fiiind totodată foarte bine protejat de mizerie. Acesta va fi desfăcut prin rotirea suportului de bidon. Nu în ultimul rând, scutul Sonic Rock Guard protejează foarte eficient motorul împotriva loviturilor puternice. Karl Platt, de 7 ori câștigător al Cape Epic, a declarat că este uimit de performanțele noului concept. Și-l credem pe cuvânt, căci el însuși a pus umărul la treabă.

Materialul pentru noile cadru va fi aluminiu și carbonul, culmea, chiar și titan pentru cei mai excentrici. Pe lângă asta, poți alege modele cu roți de 29, 27.5, un mix de 29 cu 27.5 sau chiar de 26 de inch. Toate modelele Sonic vor fi echipate cu noul motor Bosch Performance CX și vor avea acumulatori, în funcție de versiune, cu o capacitate de 400, 500 sau 625Wh.

Karl Platt susține că poza asta e pe bune și chiar așa și pare. Și ne mai spune că e posibil să abordezi și astfel de secțiuni.

Iată lista actuală de modele cât și prețurile. O analiză mai aprofundată o vom face după vizita la Eurobike:

Sonic EVO EN 2: 5.399 €
Sonic EVO AM 6 CARBON: 6.999 €
Sonic EVO 26: 2.999 €
Sonic EVA TR 1: 3.399 €
Sonic EVO TR 4 CARBON: 4.999 €
Sonic EVO 3 29: 3.799 €

via Bulls

Apasa aici ca sa citesti in continuare
S-ar putea sa-ti placa...

Pe bicicletă din 1998, am pedalat pentru prima dată pe un e-bike în 2010, iar aceasta mi s-a părut odioasă. Cu timpul, am avut contact cu majoritatea bicicletelor electrice importante lansate pe piață și am început să le înțeleg scopul, ca apoi să mă acapareze complet. Din 2016 scriu pentru ElectroBike.ro și pe lângă cele 7 bicicletele non-electrice din garaj, dețin două e-bike-uri: un hardtail și un full-suspension.

Click to comment

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

Advertisement

Cele mai citite

Advertisement

Noutati

Questions

To Top