Connect with us

Casetă de pinioane nouă e*thirteen pentru biciclete electrice

Electrice de munte

Casetă de pinioane nouă e*thirteen pentru biciclete electrice

e*thirteen anunță lansarea noii casete de pinioane e*spec, special concepută pentru bicicletele electrice. Aceasta va avea tot 11 pinioane, similar cu vechea generație, însă va fi livrată cu un singur pinion din aluminiu, restul fiind din oțel durabil. În acest sens, noua caseta va fi mai durabilă însă va cântări cu 50 de grame mai mult. Dinții au fost modificați astfel încât reprizele de schimbare să fie mai line, chiar dacă o vei folosi împreună cu schimbătoare Shimano sau Sram.

Configurația 9-10-12-14-17-20-24-28-33-39-46 se face remarcată prin pinionul mic, de 9 dinți, cel mare de 46 de dinți fiind standard și pe alte casete. Partea bună însă, comparativ cu Shimano, este că saltul dintre ultimul și penultimul pinion nu este atât de mare. Nici greutate nu este atât de mare, 390 de grame punând pe cântar noua casetă e*spec. Prețul recomandat este de aproximativ 250 de euro.

Dacă dorești să folosești doar componentele celor de la e*thirteen, află că aceștia au lansat și o foaie nouă de tip direct mount, aceasta fiind compatibilă cu prinderile de la Bosch, Shimano și Brose. Foaia este construită din aluminiu 7050 și este compatibilă atât cu transmisiile de 11 cât și de 12 pinioane, indiferent de marca lanțului utilizat. Poate fi achiziționată în versiunea cu 34 de dinți (138 grame), 36 dinți (163 grame) sau 38 de dinți (189 de grame).

Apasa aici ca sa citesti in continuare
S-ar putea sa-ti placa...

Pe bicicletă din 1998, am pedalat pentru prima dată pe un e-bike în 2010, iar aceasta mi s-a părut odioasă. Cu timpul, am avut contact cu majoritatea bicicletelor electrice importante lansate pe piață și am început să le înțeleg scopul, ca apoi să mă acapareze complet. Din 2016 scriu pentru ElectroBike.ro și pe lângă cele 7 bicicletele non-electrice din garaj, dețin două e-bike-uri: un hardtail și un full-suspension.

1 Comment

1 Comment

  1. NICOLAE

    20th June 2020 at 9:34 am

    Care este locația firmei care produce casete cu pinioane, respectiv ”e-thirteen”

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

Advertisement

Cele mai citite

Advertisement

Noutati

Questions

To Top