Connect with us

Disc cu magnet, mod de asistență la push-bike și alte noutăți de la Shimano

Electrice de munte

Disc cu magnet, mod de asistență la push-bike și alte noutăți de la Shimano

Cei de la Shimano încearcă constant să simplifice și să integreze mai bine sistemele electrice de asistență, cum e și modelul de nivel XT E-8000 STePS. Chiar dacă marea greutate a sistemului stă în motorul montat în zona monoblocului, bateria de pe downtube și cablurile electronice care duc la unitatea de control de pe ghidon, este necesar și un senzor pentru viteză pe roata din spate. Până acum a fost folosit un senzor montat pe chainstay și un manget clasic pe o spiță. Cei de la Shimano au venit însă cu ideea de a integra magnetul în discul de frână pentru o soluție mai elegantă și cu posibilități mai mici de dereglare. Momentan este vorba de un prototip, alături de posibilitatea de conectare a sistemelor de iluminat și de o nouă unitate de comandă.

Senzorul integrat de viteză e o idee simplă și necesită un senzor subțire ce poate fi montat în apropierea dropout-urilor, eventual cu cablul complet rutat prin cadru. La nivel de prototip momentan există doar un magnet lipit pe un disc de frână, dar viitoarele modele vor avea magnetul integrat.

Două discuri speciale de eMTB vor fi disponibile, modelul XT EM800 cu IceTech și miez din aluminiu și cel XTR EM900 care adaugă radiatoarele de răcire Freeza și un spider mai ușor. Ambele modele au un magnet demontabil montat între două brațe ale spiderului.

Ambele discuri vor fi disponibile în 160 și 180 mm.

Pentru a înregistra viteza va fi folosit noul senzor subțire SM-DUE11 care se înșurubează pe interiorul chainstay-ului stâng și poate fi rutat intern până la motor și controller. Noul senzor este compatibil atât cu motoarele STePS MTB E8000 cât și cu cele mai ușoare E6000.

O altă soluție nouă de la Shimano este posibilitatea de a instala lumini față și spate direct la porturile motorului, fiind alimentate de aceiași baterie. Această facilitate va fi prezentă la modelul urban E6002.

O altă îmbunătățire este modul Walk Assist care permite asistența la împingerea bicicletei pe pante abrupte, prin apăsarea butonului timp de 3 secunde. E6000 primește și brațe de angrenaj mai subțiri pentru mai mult spațiu în zona pantofilor.

Toate noutățile vor fi disponibile cu modelul E6000 din august 2017.

 

Apasa aici ca sa citesti in continuare
S-ar putea sa-ti placa...
Click to comment

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

Advertisement

Cele mai citite

Advertisement

Noutati

Vizitatori

001952
This Month : 1952
Views Today : 1498
Total views : 5183
To Top