Connect with us

Kinazo E1: prima bicicletă electrică construită cu o imprimantă 3D

Electrice de munte

Kinazo E1: prima bicicletă electrică construită cu o imprimantă 3D

În Slovacia, compania Kinazo Design împreună cu producătorul de automobile Volkswagen, au construit cu ajutorul unei imprimante 3D o bicicletă electrică de enduro, fiind de altfel prima din lume care se bucură de o astfel de construcție. Aceștia au utilizat o imprimantă 3D Concept Lazer X Live 2000R (în caz că vrei să o cumperi) pusă la dispoziție de Volkswagen Slovacia, ei folosind-o de regulă pentru construcția de piese și de componente auto.

Folosirea unei astfel de imprimante duce de fapt la eliminarea sudurilor pentru țevile din aluminiu, oferind totodată posibilitatea de a integra acumulatorul în cadru sau de a imprima un cadru croit fix pe dimensiunile corpului tău.

Pe moment însă bicicleta va fi disponibilă doar în dimensiunea M, urmând ca mai târziu să fie disponibile și mărimi personalizate. Echipată cu o furcă Fox 36 Factory cu o cursă de 160mm, motor central Brose cu 250W și un acumulator uriaș de 650 Wh, aceasta va cântări 20 de kg și va fi oferită pentru 20.000 de euro.

Apasa aici ca sa citesti in continuare
S-ar putea sa-ti placa...

Pe bicicletă din 1998, am pedalat pentru prima dată pe un e-bike în 2010, iar aceasta mi s-a părut odioasă. Cu timpul, am avut contact cu majoritatea bicicletelor electrice importante lansate pe piață și am început să le înțeleg scopul, ca apoi să mă acapareze complet. Din 2016 scriu pentru ElectroBike.ro și pe lângă cele 7 bicicletele non-electrice din garaj, dețin două e-bike-uri: un hardtail și un full-suspension.

1 Comment

1 Comment

  1. Eduard

    2nd May 2018 at 6:49 pm

    Salut !
    Imprimanta este Lazer X Line 2000R nu live. Felicitari pentru ceea ce faceti. Succes in continuare !

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

Advertisement

Cele mai citite

Advertisement

Noutati

Vizitatori

004094
This Month : 4094
Views Today : 1145
Total views : 11021
To Top