Connect with us

Transmisie nouă pentru e-bike-uri de la Box, cu 9 rapoarte

Electrice de munte

Transmisie nouă pentru e-bike-uri de la Box, cu 9 rapoarte

Nu am mai auzit de mult ce-i drept de lansarea unui sistem de transmisie cu 9 pinioane, care par pe drept cuvânt atât de puține în anul de grație 2019, anul în care majoritatea producătorilor se orientează către sistemele 1×12. Însă când vine vorba despre biciclete electrice, există alte reguli, unele dintre ele chiar nescrise, care ne spun că nu vom folosi niciodată cele 12 pinioane ale casetei. Prin urmare, vom încerca să ne rezumăm la esențial, ceea ce Box face cu transmisia Two-E 9S. Cei de la Sram deja au în gamă o transmisie cu 8 pinioane pentru e-bike-uri însă le recomandă cu căldură și pe cele 12 ale gamei entry-level NX. Adevărul îl vom putea afla când vom compara direct aceste transmisii, dar până atunci să vedem cu ce vin nou cei de la Box Components.

Formatul include bineînțeles un pinion cu 50 de dinți, unul care după cum aminteam în trecut, ar trebui să fie nelipsit de pe o bicicletă electrică. 9 pinioane înseamnă și că vei munci mai puțin acționând maneta, iar acestea ar urma să fie alese inteligent, astfel încât să nu simți că rămâi fără suflu atunci când situația o cere. Diferențele dintre numărul dinților pinioanelor sunt destul de mici, iar faptul că nu există discrepanțe mari între acestea nu poate fi decât o veste bună (vezi caseta 11-46 de la Shimano).

Shiter-ul este similar cu Two-X care deservește 11 pinioane, adaptat însă pentru cele 9 ale acestei transmisii. De asemenea, levierele se acționează o singură dată pentru schimbarea unui singur pinion, fără a-ți lăsa posibilitatea de a schimba mai mult în sus sau în jos. În acest fel se presupune că vei menaja transmisia. Partea bună din toată această poveste este lanțul, semnificativ mai gros decât unul pentru 12 pinioane, iar în acest fel mai durabil, însă atenție, nu la fel de gros precum un lanț pentru o transmisie clasică. Să nu uităm că acesta trebie să fie compatibil și cu foile 1x, prin urmare nu poate avea o lățime prea mare. Părțile laterale ale zalelor sunt nichelate. O altă parte bună este prețul, întreaga transmisie putând fi achiziționată pentru 280 de euro.

via Box Components

Apasa aici ca sa citesti in continuare
S-ar putea sa-ti placa...

Pe bicicletă din 1998, am pedalat pentru prima dată pe un e-bike în 2010, iar aceasta mi s-a părut odioasă. Cu timpul, am avut contact cu majoritatea bicicletelor electrice importante lansate pe piață și am început să le înțeleg scopul, ca apoi să mă acapareze complet. Din 2016 scriu pentru ElectroBike.ro și pe lângă cele 7 bicicletele non-electrice din garaj, dețin două e-bike-uri: un hardtail și un full-suspension.

Click to comment

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

Advertisement

Cele mai citite

Advertisement

Noutati

Vizitatori

042843
This Month : 2560
Views Today : 203
Total views : 143243
To Top