Un australian scapă nevătămat după explozia acumulatorilor bicicletei sale electrice

0
1534
views

Un caz aparte a fost semnalat în Australia, acolo unde posesorul unei biciclete Pinarello a tras o sperietură serioasă după ce acumulator bicicletei electrice improvizate a explodat. De mentionat că sistemul electric era adăugat ulterior pe bicicletă, aceasta nefiind omologată pentru utilizarea cu un motor.

Australianul a declarat că în timpul unei coborâri, acumulatorul a luat foc, reușind totuși să arunce bicicleta la timp înainte ca acumulatorul să explodeze. Flăcările au atins o înălțime de aproximativ 3 metri conform bărbatului, iar vegetația din jurul bicicletei, uscată, a luat de asemenea foc. Combinația dintre bateriile litium-ion și cartușele de CO2 pe care le avea într-o trusă pe bicicletă, nu s-au dovedit o combinație prea bună. Acesta a fost și motivul pentru care bărbatul nu s-a putut apropia de bicicletă, căci de fiecare dată când un cartuș de CO2 (utilizat pentru umflarea rapidă a roților) se aprindea, acesta zbura precum un glonț.

În momentul în care pompierii au ajuns la fața locului, focul se împrăștiase deja la o distanță de 30 de metri. Focul se pare că a pornit de la un motor chinezesc montat în butuc, care a făcut un scurt cu acumulatorul. Cu această ocazie, autoritățile australiene au atras din nou atenția asupra faptului că sistemele pentru bicicletele electrice montate ulterior, mai ales cele de proveniență asiatică cu nume neclare, sunt nesigure. Bicicleta nu a mai putut fi salvată.

Articolul precedentTrek lansează noua cursieră electrică, Domane+
Articolul următorPoliția germană oprește la graniță o dubă cu biciclete electrice furate
Pe bicicletă din 1998, am pedalat pentru prima dată pe un e-bike în 2010, iar aceasta mi s-a părut odioasă. Cu timpul, am avut contact cu majoritatea bicicletelor electrice importante lansate pe piață și am început să le înțeleg scopul, ca apoi să mă acapareze complet. Din 2016 scriu pentru ElectroBike.ro și pe lângă cele 7 bicicletele non-electrice din garaj, dețin două e-bike-uri: un hardtail și un full-suspension.
DISTRIBUIȚI

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here