Connect with us

Un australian scapă nevătămat după explozia acumulatorilor bicicletei sale electrice

Electrice de oras

Un australian scapă nevătămat după explozia acumulatorilor bicicletei sale electrice

Un caz aparte a fost semnalat în Australia, acolo unde posesorul unei biciclete Pinarello a tras o sperietură serioasă după ce acumulator bicicletei electrice improvizate a explodat. De mentionat că sistemul electric era adăugat ulterior pe bicicletă, aceasta nefiind omologată pentru utilizarea cu un motor.

Australianul a declarat că în timpul unei coborâri, acumulatorul a luat foc, reușind totuși să arunce bicicleta la timp înainte ca acumulatorul să explodeze. Flăcările au atins o înălțime de aproximativ 3 metri conform bărbatului, iar vegetația din jurul bicicletei, uscată, a luat de asemenea foc. Combinația dintre bateriile litium-ion și cartușele de CO2 pe care le avea într-o trusă pe bicicletă, nu s-au dovedit o combinație prea bună. Acesta a fost și motivul pentru care bărbatul nu s-a putut apropia de bicicletă, căci de fiecare dată când un cartuș de CO2 (utilizat pentru umflarea rapidă a roților) se aprindea, acesta zbura precum un glonț.

În momentul în care pompierii au ajuns la fața locului, focul se împrăștiase deja la o distanță de 30 de metri. Focul se pare că a pornit de la un motor chinezesc montat în butuc, care a făcut un scurt cu acumulatorul. Cu această ocazie, autoritățile australiene au atras din nou atenția asupra faptului că sistemele pentru bicicletele electrice montate ulterior, mai ales cele de proveniență asiatică cu nume neclare, sunt nesigure. Bicicleta nu a mai putut fi salvată.

Apasa aici ca sa citesti in continuare
S-ar putea sa-ti placa...

Pe bicicletă din 1998, am pedalat pentru prima dată pe un e-bike în 2010, iar aceasta mi s-a părut odioasă. Cu timpul, am avut contact cu majoritatea bicicletelor electrice importante lansate pe piață și am început să le înțeleg scopul, ca apoi să mă acapareze complet. Din 2016 scriu pentru ElectroBike.ro și pe lângă cele 7 bicicletele non-electrice din garaj, dețin două e-bike-uri: un hardtail și un full-suspension.

Click to comment

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

Advertisement

Cele mai citite

Advertisement

Noutati

Vizitatori

001966
This Month : 1966
Views Today : 1597
Total views : 5282
To Top