Connect with us

Ture cu bicicletele electrice, la munte

Reportaje

Ture cu bicicletele electrice, la munte

Pasionații de plimbări pe biciclete electrice au ocazia să ne viziteze la Câmpulung Muscel, fie pentru a închiria o bicicletă electrică, fie pentru a lua parte la o tură organizată cu bicicletele electrice. Orașul sau pădurile de la șes nu o să releve niciodată calitățile unui e-bike, de aceea mediul propice pentru testarea acestora este desigur, la munte. Totodată, vei avea parte de cele mai frumoase peisaje de la poalele munților Iezer-Păpușa sau chiar pe aceștia dacă vrei să ajungem mai departe, alături de care vom străbate trasee din Piatra Craiului sau din Leaota.

Proiectul FreeRider Închirieri Biciclete//Muscel On Bike a fost demarat în urmă cu 3 ani, iar numărul de participanți crește de la un an la altul, ceea ce reprezintă un indicator clar asupra distracției pe care o oferă bicicletele electrice. De doi an, partenerul oficial este Haibike, producătorul german punând la dispoziție în fiecare an, modele noi de biciclete electrice, pentru a fi testate de voi.

Mențiune: biciclete electrice nu funcționează singure și nu au accelerație. Trebuie să pedalați astfel încât motorul să intre în acțiune și să vă susțină în funcție de nivelul ales de voi: Eco, Tour, Sport și Turbo.

Servicii oferite

Închirieri biciclete electrice

Oricine dorește să încerce o bicicletă electrică, poate închiria una de la noi conform costurilor menționate mai jos. Aceasta poate fi un hardtail (furcă cu suspensie, cadru fără suspensie), un full-suspension (furcă și cadru cu suspensie pentru confort sporit) sau un 27plus (anvelope groase, hardtail sau full-suspension). Deoarece performanțele acestor biciclete diferă și prețurile sunt diferite.

Biciclete disponibile:
-6 biciclete electrice hardtail, cu dimensiunile S, M și L
-2 biciclete electrice full-suspension, în dimensiunea M cu roți de 27.5 și 29 inch
-2 biciclete electrice 27plus, de top, hardtail și full-suspension, în dimensiunea M

6 sau 7 BICICLETE ELECTRICE:
Preț de weekend: 110 lei/bicicletă/zi (pentru full-suspension +20%)
Preț în timpul săptămânii: discount 10%, adică 99 de lei/bicicletă/zi

5 BICICLETE ELECTRICE:
Preț de weekend: 115 lei/bicicletă/zi (pentru full-suspension +20%)
Preț în timpul săptămânii: discount 10%, adică 104 de lei/bicicletă/zi

4 BICICLETE ELECTRICE:
Preț de weekend: 120 lei/bicicletă/zi (pentru full-suspension +20%)
Preț în timpul săptămânii: discount de 10%, adică 108 de lei/bicicletă/zi

3 BICICLETE ELECTRICE:
Preț de weekend: 125 lei/bicicletă/zi (pentru full-suspension +20%)
Preț în timpul săptămânii: discount de 10%, adică 94 lei/bicicletă/zi

2 BICICLETE ELECTRICE:
Preț de weekend: 130 lei/bicicletă/zi (pentru full-suspension +20%)
Preț în timpul săptămânii: discount de 10%, adică 117 lei/bicicletă/zi

Preț pentru o singură persoană:

1 BICICLETĂ ELECTRICĂ:
Preț de weekend/timpul săptămânii: 140 lei/bicicletă/zi (pentru full-suspension +20%)

Extra: pentru bicicletele de top, 27plus, vă rugăm să adăugați un +40% din prețurile de mai sus. Avem doar două biciclete de top disponibile.

Garanție: 150 de lei/bicicletă, sumă menită să acopere eventuale daune. În cazul unor daune, cel care închiriază bicicletă se va obliga la plata componentelor distruse, nu la întreaga valoare a bicicletei.

Ce primiți: alături de bicicleta electrică, veți primi un kit de pană (pompă, leviere, cameră), un far (dacă este cazul), o cască și mănuși (dacă nu aveți), totul, gratuit – cu rugămintea de a le returna la final. Totodată, contra sumei de 25 de lei, vă putem închiria un dispozitiv GPS de ultimă generație de la Bryton, pe care putem încarca un traseu orientat către nivelul vostru (dificultatea o stabilim împreună). Dacă nu doriți aparat GPS, vă putem explica pe Google Maps cum să vă descurcați pe traseul ales. Grupurile de 6 și 7 persoane beneficiază de ghid gratuit!

Recuperare: dacă rămâneți cu bicicleta blocați din cauza unei accidentări sau pene, vă putem recupera cu un vehicul 4×4. Așadar, aveți spatele asigurat. 🙂

Dacă doriți să înnoptați la noi în vilă: o noapte de cazare extra cu mic dejun din partea casei: +100 de lei/persoană, indiferent de varianta aleasă, în weekend. În timpul săptămânii cazarea costă 80 de lei/persoană, cu mic dejun din partea casei.

Plimbări cu bicicletele electrice în weekend

Acesta este un serviciu separat și include închirierea bicicletelor pentru 3 zile (rezervare în avans a bicicletei este necesară), cazare, mic dejun, sesiune tehnică (în care vă explicăm cum să utilizați eficient bicicletele, cum să abordați virajele și care este poziția corectă pe bicicletă), transport cu remorca și 4×4 în diferite locuri de pornire pentru ture și bineînțeles ghid care vă oferă asistență tehnică și medicală pe traseu (acreditat de Crucea Roșie Română).

Grupele de maxim 7 persoane se alcătuiesc în funcție de nivel în urma discuțiilor, iar traseele se stabilesc în consecință, astfel încât să există o omogenitate a grupului, distracția fiind astfel garantată.

Traseele se pot desfășura în zona Lerești, Bughea, Iezer, Leaota, Cheile Dâmbovicioarei, Păpușa, Țefeleica și sunt alese în funcție de nivelul grupului.

Cazarea se face în camere separate (4 camere disponibile cu 3 băi), în condiții foarte bune, în camere mari, iar micul dejun este oferit din partea casei. Mesele de prânz le vom servi fie pe munte (sandwich-uri pregătite de acasă), fie la restaurante (în funcție de traseu, vom avea restaurante în drum). Masa de seară se poate servi fie în regim catering (comandăm de la restaurant), fie putem chema un bucătar care să ne gătească o pastramă autentică la ceaun cu o porție zdravănă de bulz. Mesele de prânz și de seară nu sunt incluse în preț! Cafeaua este gratuită pe tot parcursul șederii. Avem un expresor și cafea de calitate, desigur.

Sesiunile tehnice se vor desfășura atât în curtea noastră (2.000mp), cât și pe traseu. În curte avem la dispoziție un pumptrack pe care vă putem învăța poziția corectă pe bicicletă, cât și alte elemente care vă vor îmbunătăți echilibrul pe bicicletă.

Bicicletele disponibile sunt 4 hardtail-uri cu motor Yamaha de 250W și acumulator de 400Wh, 2 full-suspension-uri cu motor Yamaha de 250W și acumulator de 500Wh cât și un hardtail sau full-suspension, cu roți 27plus, motor Bosch de 250W și acumulatorul de 500Wh. Țineți cont că bicicletele full-suspension sau cele 27plus au un preț mai mare cu 100 de lei care se adaugă la costul total al weekend-ului, de aceea este necesar să menționați din start bicicleta dorită.

Prețuri

Costul este de 699 lei (sau 10% discount pentru rezervările făcute cu minim o lună înainte, adică 629 de lei) de persoană, pentru 3 zile, cu bicicletă electrică, cu ghid, cazare și mic dejun inclus. De asemenea, bicicletele le spălăm și le gresăm noi. Între timp, tu te poți distra în curte pe pumptrack cu bicicleta pe care ți-o punem gratuit la dispoziție, poți face un grătar sau poți sta tolănit într-un hamac, cum preferi.

Cei care doresc să se plimbe cu un full-suspension, pentru toate cele 3 zile, trebuie să ia în considerare un extra-cost de 100 de lei/weekend.

Dacă vii cu propria bicicletă electrică, costul este de 550 de lei (discount de 50 de lei pentru rezervările făcute cu minim o lună înainte, adică 500 de lei/persoană).

NOU – Pachet pentru însoțitori: doar în limita locurilor disponibile (de aceea vă rugăm mult să vă interesați în prealabil). La cerere, se pot organiza activități recreaționale pentru copii, în curte. Costul este de 80 de lei/persoană cu mic dejun inclus, de luni până joi și de 100 de lei/persoană cu mic dejun inclus, de vineri până duminică. Activitățile pentru copii nu sunt incluse în prețul cazării.

Pentru rezervare, este necesară plata unui avans de 150 de lei. În caz de vreme nefavorabilă (cod galben/portocaliu/roșu emis de ANM), tura poate fi amânată sau anulată, în acest caz avansul fiind returnat. În caz de neprezentare sau orice alt motiv, avansul nu mai poate fi returnat.

Pentru participare este necesar să vă înscrieți pe e-mail, la adresa echipa@freerider.ro sau ne pot contacta telefonic pentru alte detalii la 0722 cinci trei zero unu opt doi, iar la înscriere este obligatoriu să ne precizați nivel vostru pe bicicletă, așa cum îl estimați: începător, mediu, avansat. Avem trasee pentru orice nivel, dar este important să știm din start cum se poate descurca fiecare dintre voi. Pentru cei care n-au mai pedalat niciodată la munte, avem trasee separate, cu dificultate foarte scăzută, alcătuite în principal din drumuri de asfalt și forestiere simple. De asemenea, vă rugăm să ne precizați pe ce bicicletă ați dori să pedalați și care este dimensiunea de cadru dorită (S, M sau L).

Bicicletele disponibile:

-4 biciclete electrice hardtail, cu dimensiunile: 2 x S cu roți 27.5, 1x M cu roți 29 și 1x L cu roți 29 inch
-2 biciclete electrice full-suspension: ambele în dimensiunea M, una cu roți de 27.5 și cealaltă cu roți de 29 inch (+100 de lei/weekend)
-2 biciclete electrice 27plus, de top, hardtail și full-suspension, în dimensiunea M (+100 de lei/weekend)

Bicicletele sunt Haibike, modele 2019.

Persoanele de peste 90 de kg trebuie să ia în considerare că durata de viață a acumulatorului va fi mai mică!

Calendarul pentru 2019 poate fi consultat aici.

Unde ne găsești? Atenție: pentru că nu suntem permanent la locație, te rugăm să ne contactezi înainte de a ne vizita. Mulțumiri!

Apasa aici ca sa citesti in continuare
S-ar putea sa-ti placa...

Pe bicicletă din 1998, am pedalat pentru prima dată pe un e-bike în 2010, iar aceasta mi s-a părut odioasă. Cu timpul, am avut contact cu majoritatea bicicletelor electrice importante lansate pe piață și am început să le înțeleg scopul, ca apoi să mă acapareze complet. Din 2016 scriu pentru ElectroBike.ro și pe lângă cele 7 bicicletele non-electrice din garaj, dețin două e-bike-uri: un hardtail și un full-suspension.

Click to comment

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

Advertisement

Cele mai citite

Advertisement

Noutati

Vizitatori

015713
This Month : 8850
Views Today : 2040
Total views : 54455
To Top