Connect with us

Cursele de MTB-uri electrice și de cursiere electrice vor deveni oficiale

Electrice de munte

Cursele de MTB-uri electrice și de cursiere electrice vor deveni oficiale

Uniunea Ciclistă Europeană, membru UCI, a decis că piața de biciclete electrice trebuie să primească un imbold serios și cea mai bună varianta de a face asta este să organizeze competiții oficiale în toată Europa, asemenea competițiilor organizate sub egida UCI. Cum s-ar spune, bicicletele electrice intră pe deplin în legalitate.

Desigur, concursuri de e-bike-uri au tot fost organizate până în prezent, în special în State, însă sub un calendar oficial – niciodată. Președintele UEC, Rocco Cattaneo, a anunțat după întâlnirea UEC de săptămâna trecută că circuitul de concurs pentru e-bike-uri, fie ele MTB-uri sau cursiere, vor purta denumirea de UEC Formula E-bike. În fond, nici n-ar trebui să ne mire dat fiind faptul că în prezent avem competiții de Formula 1 electrice.

În curând se va purcede la încropirea regulamentului oficial pentru aceste competiții, iar după cum a declarat Cattaneo, este o mare încurajare susținerea venită din partea UCI în acest sens. E-bike-urile sunt un mod de a atrage un public și mai mare către ciclism, iar acesta este un moment în care nu putem să stăm deoparte și să privim dezvoltarea de pe margine, a conchis acesta.

Apasa aici ca sa citesti in continuare

Pe bicicletă din 1998, am pedalat pentru prima dată pe un e-bike în 2010, iar aceasta mi s-a părut odioasă. Cu timpul, am avut contact cu majoritatea bicicletelor electrice importante lansate pe piață și am început să le înțeleg scopul, ca apoi să mă acapareze complet. Din 2016 scriu pentru ElectroBike.ro și pe lângă cele 7 bicicletele non-electrice din garaj, dețin două e-bike-uri: un hardtail și un full-suspension.

Click to comment

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

Advertisement

Cele mai citite

Advertisement

Noutati

Vizitatori

019479
This Month : 3058
Views Today : 644
Total views : 72326
To Top