Connect with us

Husqvarna revine în 2020 cu câteva modele… notabile!

Electrice de munte

Husqvarna revine în 2020 cu câteva modele… notabile!

Husqvarna s-a lansat de scurt timp pe piața bicicletelor electrice, însă acum revine puternic pentru noul sezon. Noile biciclete propuse nu arată deloc rău, iar unele dintre ele, precum modelul MCX, parcă nici nu mai seamănă cu o bicicletă electrică. Integrarea și proporțiile sunt la cote maxime, la fel ca prețul (de 12.000 de euro pentru modelul de top). Haideți să vedem ce au pregătit experții în motoare de enduro și în drujbe pentru segmentul de biciclete electrice.

Dacă tot am amintit de gama MC (5, 6, 7, 8 și X), îmi voi permite luxul de a începe chiar cu el: este caracterizat de o geometrie modernă, cu un headtube amplasat la 67 de grade, un seat-tube amplasat la 76 de grade, un chainstay de 444mm și un reach de 460mm pentru dimensiunea M. Cursa suspensiilor este de 150mm, iar din echipare va face parte un motor Shimano STeps E8000 cu un acumulator mare, de 630Wh. Roțile sunt oferite în dimensiunea 27.5 inch, iar prețul de pronire, din fericire, este de 4.200 de euro, variantă pentru care primești un motor Shimano Steps E7000, suspensii Suntour și un acumulator de 504Wh.

Husqvarna HC reprezintă gama de HardCross (aparent un termen inventat de producător) și este susținută de suspensii mari, de 180mm și de anvelope 27.5×2.6, așadar suficient de late. Versiunea de top va fi echipată cu roților Biturbo RS din carbon și cu motorul Shimano Steps E8000, iar prețul pentru varianta de top va fi similar cu cel din gama MC: 12.000 de euro. În ceea ce privește geometria, aceasta va avea un reach mai mic (455mm – în dimensiunea M), un chainstay mai lung (455mm) și un headtube amplasat la 66 de grade, față de modelul MC.

HC seamănă cu MC, doar că suspensiile sunt mai mari, implicit și link-ul central. Privește cu atenție!

În gama de biciclete Extreme Cross se regăsește modelul EXC, o bicicletă de downhill electrică cu suspensii de 200mm. Aceasta va rula de asemenea pe roți de 27.5 inch, iar ambele versiuni de echipare (EXC10 și EXC9) vor fi dotate cu motorul Shimano de top și cu acumulatorul mare, cu o capacitate de 630Wh. Prețul versiunii mai ieftine este de 5.399 de euro, pe când cea mai scumpă va costa 7.699 euro.

via Husqvarna

Apasa aici ca sa citesti in continuare

Pe bicicletă din 1998, am pedalat pentru prima dată pe un e-bike în 2010, iar aceasta mi s-a părut odioasă. Cu timpul, am avut contact cu majoritatea bicicletelor electrice importante lansate pe piață și am început să le înțeleg scopul, ca apoi să mă acapareze complet. Din 2016 scriu pentru ElectroBike.ro și pe lângă cele 7 bicicletele non-electrice din garaj, dețin două e-bike-uri: un hardtail și un full-suspension.

Click to comment

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

Advertisement

Cele mai citite

Advertisement

Noutati

Questions

To Top