Connect with us

Husqvarna trece la un nou capitol: bicicletele electrice

Electrice de munte

Husqvarna trece la un nou capitol: bicicletele electrice

Drujbe serioase și motociclete de enduro grozave, astea sunt cele care-mi vin imediat în minte când mă gândesc la Husqvarna. Iar faptul că au luat decizia de a produce bicicletele electrice, trebuie să recunosc că mă surprinde. Plăcut. La urma urmei, piața devine din ce în ce mai palpitantă, mai ales că se adună laolaltă producători din cu totul alte domenii decât ne-am fi așteptat. Un lucru este deci cert: o pâine serioasă este de mâncat aici, așadar toată lumea este poftită la masă.

Husqvarna MountainCross MC7 va fi modelul de top al producătorului, un full-suspension cu motorizare Shimano Steps E8000, cu acumulator integrat în cadru, o construcție care le-a permis inginerilor să dea viață unui cadru rigid și totodată mai ușor. Trei versiuni vor fi disponibile, MC7 din fotografie fiind vârful de gamă, alături de MC6 și MC5, cu echipare diferită și desigur mai ieftine. Toate vor fi dotate cu anvelope de 2.8 în formatul 27plus, iar modelul MC7 va avea o transmisie electronică Shimano XT Di2.

Următoarea pe listă este un hardtail, modelul LightCross LC5, iar așa cum o spune și denumirea, este proiectată pentru trasee lejere de munte. În cazul acestui model există și o varietate mai mare, cumpărătorul având posibilitatea să opteze pentru roți de 29, 27.5 sau chiar 27plus inch, însă doar vârful de gamă va fi echipat cu motorizarea Shimano Steps E8000, restul de 4 variante primind o echipare Shimano Steps E6000. De aici deducem faptul că bicicleta se adresează mai degrabă iubitorilor de forestiere lejere.

Mai departe, gama de biciclete electrice continuă cu modele de trekking sau de oraș, cu o gamă de versiuni destul de diversificată și cu motorizări Shimano Steps E6000.

 

 

Apasa aici ca sa citesti in continuare

Pe bicicletă din 1998, am pedalat pentru prima dată pe un e-bike în 2010, iar aceasta mi s-a părut odioasă. Cu timpul, am avut contact cu majoritatea bicicletelor electrice importante lansate pe piață și am început să le înțeleg scopul, ca apoi să mă acapareze complet. Din 2016 scriu pentru ElectroBike.ro și pe lângă cele 7 bicicletele non-electrice din garaj, dețin două e-bike-uri: un hardtail și un full-suspension.

Click to comment

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

Advertisement

Cele mai citite

Advertisement

Noutati

Questions

To Top