Connect with us

Porsche a cumpărat 20% din Fazua, producător de motoare pentru e-bike-uri

Electrice de munte

Porsche a cumpărat 20% din Fazua, producător de motoare pentru e-bike-uri

Porsche a anunțat săptămâna trecută că a achiziționat un pachet de 20% din acțiunile companiei germane Fazua, producător de motoare pentru bicicletele electrice. Dacă nu ești familiarizat cu Fazua, află că aceastea sunt motoare compacte, cu acumulatori mai mici, care sunt instalate în general pe bicicletele electrice cu o greutate semnificativ mai mică decât a celor clasice. Am scris chiar un articol pe tema motoarelor Fazua în urmă cu 4 ani, imediat după lansare, iar aceasta poate fi accesat aici.

Porsche nu se află la prima achiziție care implică un producător de biciclete. În 2018, spre exemplu, producătorul auto a achiziționat 10% din acțiunile companiei croate producătoare de e-bike-uri, Greyp, ca mai apoi să devină majoritar în 2021. Iar aranjamentul cu Fazua este similar, existând opțiunea ca Porsche să cumpere și mai multe acțiuni dacă consideră că este necesar.

În felul acesta, Porsche își stabilește și mai bine poziția în segmentul bicicletelor electrice, iar după cum probabil știi deja, aceștia au au avut câteva modele de biciclete non-electrice, apoi electrice, în decursul timpului. Desigur, produse care se vând în showroom-uri pe bani mulți, dar noua strategie ar putea face produsele ceva mai accesibile. Porsche a vândut ultimele biciclete electrice în martie 2021, acestea fiind dezvoltate împreună cu Rotwild.

Porsche mai are un parteneriat strategic cu Ponooc Investment B.V., o companie olandeză care este fondul de capital al Pon Holding, deținător al brand-urilor Cannondale, Santa Cruz, Focus sau Cervelo.

Prețul pachetului de 20% achiziționat de Porsche nu a fost făcut public.

Apasa aici ca sa citesti in continuare
S-ar putea sa-ti placa...

Pe bicicletă din 1998, am pedalat pentru prima dată pe un e-bike în 2010, iar aceasta mi s-a părut odioasă. Cu timpul, am avut contact cu majoritatea bicicletelor electrice importante lansate pe piață și am început să le înțeleg scopul, ca apoi să mă acapareze complet. Din 2016 scriu pentru ElectroBike.ro și pe lângă cele 7 bicicletele non-electrice din garaj, dețin două e-bike-uri: un hardtail și un full-suspension.

Click to comment

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

Advertisement

Cele mai citite

Advertisement

Noutati

Questions

To Top