Connect with us

Primul e-bike de la Canyon: Spectral On 2018

Electrice de munte

Primul e-bike de la Canyon: Spectral On 2018

O mișcare de mult așteptate are loc pentru sezonul 2018: Canyon pășește în business-ul bicicletelor electrice cu un nou model, un full-suspension botezat Spectral On. Bicicleta va avea o cursă a suspensiilor de 150mm (o singură versiune fiind disponibilă cu furcă de 160mm), va fi dotat cu motor Shimano Steps E8000, va avea o roată de 29 de inch pe față și una de 27.5 inch pe spate (excepție făcând dimensiunea XS care va avea roți de 27.5 inch față/spate), vor fi șase versiuni disponibile din care două special concepute pentru femei, iar prețul de pornire va fi de 3.799 de euro, putând să ajungă la 5.999 de euro în funcție de echipare.

Canyon a lucrat mai bine de un an la dezvoltarea acestui model, iar din punct de vedere al design-ului acesta aduce cu modelul non-electirc, Spectral. Alături de munca ingininerilor și designer-ilor, a fost o întreagă poveste rezolvarea ambalajului și modul de trimitere, căci așa cum știm, Canyon doar expediază, nu are magazin fizic.

Acumulatorul bicicletei este semi-integrat, iar asta înseamnă că-l putem observa pe jumătate pe downtube. Detaliile legate de echipare sunt în continuare interesante: s-a optat pentru o roată de 29 de inch pe față și de una mai mică, de 27.5 inch pe spate, asemenea conceptului de roți întâlnit la motociclete. Geometria poate fi setată cu ajutorul funcției denumite Shapeshifter și o poți modifica de la standardul pentru headtube de 66.8 grade, la 67.6 grade, bicicleta fiind astfel mai eficientă pe uphill-urile tehnice. Odată cu headtube-ul se modifică desigur și înălțimea Bottom Bracket-ului.

Versiunea de top cu furcă Fox din gama Kashima, frâne Shimano Saint și transmisie Shimano XT Di2 electronică: 5.999 euro.

Spectral On 8.0, versiunea echipată cu o furcă Fox 36 Performance Elite și frâne Sram Code R. Preț: 4.999 euro

Spectral On WMN 6.0, versiunea de bază. Echipată cu o furcă Rock Shox Yari, transmisie Shimano XT/SLX și frâne Magura MT Trail Sport. Preț: 3.799 euro.

Totodată, Canyon a optat pentru un angrenaj cu brațe scurte, de 165mm, motivul fiind garda la sol mai mare pe porțiuni tehnice.

Bicicleta poate fi comandată pe site-ul Canyon.

via Canyon

Apasa aici ca sa citesti in continuare

Pe bicicletă din 1998, am pedalat pentru prima dată pe un e-bike în 2010, iar aceasta mi s-a părut odioasă. Cu timpul, am avut contact cu majoritatea bicicletelor electrice importante lansate pe piață și am început să le înțeleg scopul, ca apoi să mă acapareze complet. Din 2016 scriu pentru ElectroBike.ro și pe lângă cele 7 bicicletele non-electrice din garaj, dețin două e-bike-uri: un hardtail și un full-suspension.

Click to comment

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

Advertisement

Cele mai citite

Advertisement

Noutati

Vizitatori

019500
This Month : 3079
Views Today : 809
Total views : 72491
To Top