Connect with us

Un nou e-fatbike de la Norco: Bigfoot VLT cu motorizare Shimano

Electrice de munte

Un nou e-fatbike de la Norco: Bigfoot VLT cu motorizare Shimano

Ce face ca un fat-bike, care se folosește prin zăpadă, să fie eficient? Aparent, dimensiunea acumulatorului. Cu cât este mai mare, cu atât poți selecta un nivel de asistență mai puternic, iar astfel să transpiri mai puțin. Chiar și din experiența mea din iarna aceasta, nu a fost deloc greu să-mi dau seama că sunt nevoit să merg pe nivelul maxim de asistență dacă nu vreau să transpir, ca mai apoi să îngheț la vale.

Așadar, pentru noul Norco Bigfoot VLT nu vei avea la dispoziție doar un acumulator mai mare (apropo, în condiții de frig extrem durata de viață a acumulatorului este mai mică), însă au montat pe bicicletă o furcă Manutou optimizată pentru vreme rece (este vorba despre un ulei diferit, mai mult ca sigur), cu frâne Sram hidraulice în care se regăsește un lichid de frână rezistent la frig (adică acestea nu se vor mai mișca în reluare când le acționezi) și o tijă de șa hidraulică de la TranzX care de asemenea folosește alt ulei pentru a funcționa bine în condiții de frig. Deci, de principiu, tot ce înseamnă componentă hidraulică a primid fluide noi.

Vor exista două versiuni ale acestei biciclete, una echipată cu motorul Shimano Steps E8000 cu acumulator de 630Wh și furcă pe aer Manitou și alta echipată tot cu motorul Shimano, însă versiune E7000 cu acumulator mai mic, de 500Wh și o furcă fixă. Prima versiune este oferită pentru 4.800 de euro, pe când a doua, costă cu 1.000 de euro mai puțin.

Un cric este livrat ca dotare standard.

via Norco

Apasa aici ca sa citesti in continuare

Pe bicicletă din 1998, am pedalat pentru prima dată pe un e-bike în 2010, iar aceasta mi s-a părut odioasă. Cu timpul, am avut contact cu majoritatea bicicletelor electrice importante lansate pe piață și am început să le înțeleg scopul, ca apoi să mă acapareze complet. Din 2016 scriu pentru ElectroBike.ro și pe lângă cele 7 bicicletele non-electrice din garaj, dețin două e-bike-uri: un hardtail și un full-suspension.

Click to comment

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

Advertisement

Cele mai citite

Advertisement

Noutati

Vizitatori

019489
This Month : 3068
Views Today : 714
Total views : 72396
To Top