Erori motor bicicleta electrica: Shimano

0
2621
views

După Bosch, Shimano este cel mai comercializat motor pentru bicicletele electrice, făcând parte din echiparea standard a mai multor brand-uri cunoscute de biciclete. Erorile generate de motor sunt descrise mai jos, alături de indicațiile oferite de japonezi pentru ce anume trebuie întreprins în situațiile date. Dacă nu regăsești mai jos una din problemele tale, te invităm să citești ghidul probelor frecvente la bicicletele electrice.

Atenție, la Shimano există două tipuri mesaje: cele însoțite de litera E – care reprezintă erori și cele însoțite de litera W – care reprezintă atenționări (warning).

Cod eroare Descriere Ce poți face
E010 Eroare de sistem. Restartați sistemul. Dacă problema persistă, contactează un dealer autorizat.
E011 Eroare în sistemul de operare. Restartați sistemul. Dacă problema persistă, contactează un dealer autorizat.
E013 A fost decetată o anomalie în firmware-ul motorului. Contactează un dealer autorizat.
E014 Senzor de viteză instalat greșit. Contactează un dealer autorizat.
E020 Eroare de comunicare între acumulator și motor. Verificați conexiunile cablurilor și contactele. Dacă problema persistă, contactează un dealer autorizat.
E021 Acumulatorul nu este recunoscut. Restartați sistemul. Dacă problema persistă, contactează un dealer autorizat.
E022 Acumulator incompatibil. Restartați sistemul. Dacă problema persistă, contactează un dealer autorizat.
E033 Firmware-ul nu este suportat de sistemul de operare. Conectează=te la E-Tube Project și fă o actualizare a soft-ului.
E043 O parte din firware-ul computerului a suferit modificări. Contactează un dealer autorizat.
Atenționări
W010 Temperatura motorului este crescută. Nu mai folosi funcție de asistență până ce temperatura motorului nu scade. Dacă problema persistă, contactează un dealer autorizat.
W011 Viteza nu poate fi recunoscută. Verifică poziționarea senzorului de viteză și a magnetului. Dacă problema persistă, contactează un dealer autorizat.
W013 Inițializarea senzorului de cuplu a eșuat. Oprește sistemul. Scoate piciorul din pedală (SPD) sau de pe pedală (platformă). Cu ambele picioare jos repornește sistemul. Dacă problema persistă, contactează un dealer autorizat.
W032 Un schimbător electronic a fost instalat în locul celui mecanic. Montați din nou schimbătorul originial, cel cu care sistemul este compatibil. Dacă problema persistă, contactează un dealer autorizat.

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here