Connect with us

Commencal intră pe piața eMTB cu Meta și Power

Noutati

Commencal intră pe piața eMTB cu Meta și Power

Commencal produc MTB-uri performante de peste 20 de ani încercând să ofere modele performante și distractive. Ca majoritatea producătorilor, au urmărit și ei de la început fenomenul asistenței electrice pe biciclete dar au ezitat să intre pe această piață până nu s-au convins că aceste biciclete electrice nu reduc din experiența MTB-ului. Ei s-au lăsat deci convinși și au introdus două eMTB-uri în gamă, ambele cu roți 27.5+ – hardtail-ul Power și full suspension-ul Meta, ambele doutate cu motorul silențios și puternic Shimano E8000.

Commencal subliniază că aceste modele nu sunt proiectate pentru începătorii care nu sunt în stare să urce o pantă, ci să deschidă accesul spre trail-uri altfel greu de folosit. Ambele modele sunt echipate serios pentru trail și integrează perfect motorul E8000 de 250 W care permite să se ajungă mai sus pe munte pentru o coborâre de vis. Geometria e actuală, lungă și cu unghi întins al furcii, care îmbie la viteză maximă la coborâre, dar permit și urcarea înapoi în condiții decente.

Sistemul Shimano a fost ales pentru că oferă printre cele mai bune puteri la ieșire dar are și cea mai bună autonomie, de 100 km în modul Eco, incluzând 800 m de urcare. Asta înseamnă o zi întreagă de dat și de multe ori posibilitatea de a face mai multe ture în același timp disponibil. Design-ul compact permite păstrarea chainstay-urilor scurte.

Shimano a fost ales și datorită rețelei vaste de distribuitori și service, lucru util datorită faptului că bicicletele Commencal se vând și direct cumpărătorilor, fără intermediari. Astfel service-ul este ușor de asigurat în caz de probleme.

Meta Power vine în două variante, ambele cu echipare specifică eMTB, cu foi și transmisii proiectate special pentru cuplul mare, fiind dotate și cu anvelope + care transmit puterea la sol cu aderență maximă și pierderi minime de putere, presiunea scăzută din roți oferind un confort foarte bun în ciuda greutății suplimentare a motorului și bateriei.

Momentan au fost anunțate informații doar despre Meta ce va fi disponibil în două echipări, Essential care va avea prețul de la 3500 Euro și echipare Deore 1×10 și Power Race care va avea prețul de la 4000 Euro și transmisie XT 1×11.

Încă nu au fost anunțate detalii despre modelul full suspension Meta Power dar este de așteptat o suspensie de 50 mm și mai multe nivele de echipare, ca în cazul modelului Meta.

Pentru mai multe informații accesați pagina producătorului.

Pe bicicletă din 1998, am pedalat pentru prima dată pe un e-bike în 2010, iar aceasta mi s-a părut odioasă. Cu timpul, am avut contact cu majoritatea bicicletelor electrice importante lansate pe piață și am început să le înțeleg scopul, ca apoi să mă acapareze complet. Din 2016 scriu pentru ElectroBike.ro și pe lângă cele 7 bicicletele non-electrice din garaj, dețin două e-bike-uri: un hardtail și un full-suspension.

Click to comment

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

Advertisement

Cele mai citite

Advertisement

Noutati

Questions

To Top