Connect with us

Două noi e-bike-uri de la Focus: Jam² și Bold²

Electrice de munte

Două noi e-bike-uri de la Focus: Jam² și Bold²

Focus a prezentat de curând două noi biciclete electrice, Jam² și Bold² (în citire liberă Jam Sqared și Bold Squared), care, așa cum ne sugerează și numele, poate găzdui încă un acumulator de 380 Wh, pe lângă cel instalat pe bicicletă. Astfel, obții două acumulatoare cu 760Wh, suficient cât să-ți ajungă pentru 200 km de plat sau 100 km de pedalat pe munte, cel mai probabil, pe modul turbo.

Al doilea acumulator are un locaș special, sub downtube-ului cadrului și reprezintă astfel o soluție excelentă pentru cei care vor să pedaleze pe electrice în ture foarte lungi. Ambii acumulatori sunt însă integrați în downtube, iar un ochi neavizat, s-ar putea să nu-și dea seama că este vorba de fapt despre o bicicletă electrică.

Astfel, rămâne suficient loc pentru două prinderi de bidoane, iar în partea inferioară a downtube-ului, un locaș pentru scule. Acest sistem poartă denumirea de Smart Rack și nu face altceva decât să continue soluțiile de integrare a diferitelor obiecte în cadrul bicicletei.

Jam² este full-suspension-ul din noua gamă electrică, fiind gândit pentru poteci agresive și fiind dotat în acest sens cu roți 27plus, cu anvelope ce au o lățime considerabilă, de 2.8 inch. O mică motociletă cu pedale cum s-ar spune. Pe spate lucrează o suspensie FOLD, care funcționează în două etape: prima, cea sensibilă, înghite denivelările mici, iar a doua, mai dură, este gândită pentru traseele dificile. Bicicleta va fi disponibilă și cu roți de 29 de inch (le schimbi rapid pe cele de 27plus), iar prețurile pornesc de la 3.999 de euro și se opresc la 6.499 euro.

Focus Bold² va reprezenta hardtail-ul din gamă, orientat tot către poteci agresive cu specificații similare în ceea ce privește echiparea cu cele ale full-suspension-ului. Poți opta fie pentru roți de 27plus sau 29, iar prețurile pornesc în cazul acesteia de la 2.999 de euro și pot ajunge până la 5.599 de euro. Așadar, în medie, cu 1.000 de euro mai mici decât cele pentru full.

Ambele biciclete vor fi disponibile începând cu luna ianuarie 2017, în magazine.

via Focus

Pe bicicletă din 1998, am pedalat pentru prima dată pe un e-bike în 2010, iar aceasta mi s-a părut odioasă. Cu timpul, am avut contact cu majoritatea bicicletelor electrice importante lansate pe piață și am început să le înțeleg scopul, ca apoi să mă acapareze complet. Din 2016 scriu pentru ElectroBike.ro și pe lângă cele 7 bicicletele non-electrice din garaj, dețin două e-bike-uri: un hardtail și un full-suspension.

Click to comment

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

Advertisement

Cele mai citite

Advertisement

Noutati

Vizitatori

001950
This Month : 1950
Views Today : 1475
Total views : 5160
To Top