Connect with us

E-bike de oraș care cântărește doar 14.5 kg

Electrice de oras

E-bike de oraș care cântărește doar 14.5 kg

Detroit Bikes a lansat de curând o bicicletă electrică ce cântărește doar 14.5 kg și în plus de asta, arată precum una normală, non-electrică. Secretul constă în utilizarea unui motor plasat în butucul de spate dar și a unor componente care contribuie la greutatea scăzută a acestei biciclete. Deși motorul amplsat în spate nu este vreo noutate, cei de la Detroit Bikes susțin că cel instalat pe această bicicletă este fenomenal și va face lumea să privească cu alți ochi bicicletele electrice.

Butucul DB-E Zehus este construit în America și este disponibil doar cu un pinion pentru o curea de transmisie și prindere pentru disc de frână. Axul însă nu este prevăzut cu cheiță rapidă ci este prins de cadru cu două piulițe de 15. Puterea este de 250W, are un cuplu de 40Nm și te asistă până la 25 km/h. Pe cea mai joasă treaptă de susținere, acumulatorul va oferi o autonomie de aproximativ 50 de km.

Ce este totuși interesant la acest motor este sistemul de recuperare al energiei, care colectează energie de la frânare, apoi încarcă acumulatorul intern. Mai mult decât atât, acumulatorul poate fi încarcat dacă pedalezi către în spate. Motorul se poate conecta wireless la telefon și poate fi contorlat cu ajutorul unei aplicații.

Apoi, cureaua de transmisie are o durabilitate de 4 ori mai mare decât cea a unui lanț, iar pinioanele placate cu nickel sunt de 2 ori mai rezistente decât cele din oțel. Instalarea acestei curele de transmisie salvează 200 de grame față de un sistem cu lanț. Şi este desigur o soluție mai curată.

Bicicleta va fi oferită pentru aproximativ 2.350 euro, în două culori: nergu sau verde. Informații pe detroitbikes.com

Pe bicicletă din 1998, am pedalat pentru prima dată pe un e-bike în 2010, iar aceasta mi s-a părut odioasă. Cu timpul, am avut contact cu majoritatea bicicletelor electrice importante lansate pe piață și am început să le înțeleg scopul, ca apoi să mă acapareze complet. Din 2016 scriu pentru ElectroBike.ro și pe lângă cele 7 bicicletele non-electrice din garaj, dețin două e-bike-uri: un hardtail și un full-suspension.

Click to comment

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

Advertisement

Cele mai citite

Advertisement

Noutati

Vizitatori

004095
This Month : 4095
Views Today : 1148
Total views : 11024
To Top