Connect with us

Grupul Accell (Haibike, Ghost, Lapierre) cumpărat pentru 1.56 miliarde euro

Noutati

Grupul Accell (Haibike, Ghost, Lapierre) cumpărat pentru 1.56 miliarde euro

Nu m-aș fi gândit niciodată că un grup precum Accell, care deține brand-urile Haibike, Ghost, Lapierre, Winore și Sparta, ar mai putea fi cumpărat mai departe de un grup și mai mare. Consorțiul, noul proprietar al grupului Accell se numește KKR, un nume care nu spune mare lucru, însă care a putut să achite o factură semnificativă cu scopul de a crește valoare brand-urilor din portofoliu pe viitor. Astfel, KKR va deține brand-urile Haibike, Ghost, Lapierre, Winore, Sparta, Batavus, Koga sau Babboe (care apropo, produc biciclete utilitare).

Achiziția va însemna și mai mulți bani pentru dezvoltarea de produse, mai ales că acțiunea s-a desfășurat într-un moment în care piața de biciclete electrice a explodat. Pe de altă parte, consorțiul KKR are în portofoliu companii foarte diverse, de la cele producătoare de chitări, jocuri, farmaceutice, energie, financiare etc. Pentru conducerea și structura Accell însă, se dezvăluie faptul că lucrurile vor rămâne neschimbate, singura contribuție a noului consorțiu fiind făcută la nivel financiar pentru a dezvolta mobilitatea verde.

 

Pe bicicletă din 1998, am pedalat pentru prima dată pe un e-bike în 2010, iar aceasta mi s-a părut odioasă. Cu timpul, am avut contact cu majoritatea bicicletelor electrice importante lansate pe piață și am început să le înțeleg scopul, ca apoi să mă acapareze complet. Din 2016 scriu pentru ElectroBike.ro și pe lângă cele 7 bicicletele non-electrice din garaj, dețin două e-bike-uri: un hardtail și un full-suspension.

Click to comment

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

Advertisement

Cele mai citite

Advertisement

Noutati

Vizitatori

001952
This Month : 1952
Views Today : 1499
Total views : 5184
To Top