Connect with us

Woom lansează prima sa bicicletă electrică pentru copii

Electrice de munte

Woom lansează prima sa bicicletă electrică pentru copii

Doar 15.3 kg va cântări noua bicicletă electrică construită special pentru copii de la Woom. O valoarea remarcabilă dat fiind faptul că este echipată cu roți de 24 de inch dar și cu o furcă cu amortizor. Iar în ceea ce privește designul, cu greu îți dai seama că ar fi vorba despre un e-bike, țeava inferioară (down tube) fiind un pic mai groasă. Dar atât. Asta deoarece înauntrul cadrului se află un motor și un acumulator de la Fazua, producător cunoscut pentru sistemul său foarte compact. Cu siguranță un motor obișnuit nu doar că nu s-ar fi potrivit pe această bicicletă, dar ar fi adăugat și kilograme în plus. Reversul medaliei o va reprezenta prețul, 2.890 de euro pentru versiunea cu roți de 24 de inch și 2.990 de euro pentru cea cu roți de 26 de inch. Ca fapt divers, versiunea cu roți de 26 de inch nu va fi cu mult mai grea, aceasta cântărind doar 16 kg, așadar cu 700 de grame în plus. În valorile menționate nu sunt incluse și pedalele.

Geometria este clar diferită de cea a bicicletelor pentru adulți, dar chiar și așa, versiunea 5 are un headtube amplasat la 66 de grade, pe când versiunea 6, cea cu roțile de 26 de inch, are o înclinație a headtube-ului de 68 de grade. Seat tube-ul este înclinat la 67.1, respectiv 69.7 grade. Brațele angrenajului diferă, cele a versiunii 5 măsurând 130mm pe când cele ale versiunii 6, 150mm. Nu în ultimul rând, ampatamentul măsoară 990mm pentru versiunea cu roți mai mici și 1.055mm pentru versiunea cu roți mai mari.

Ambele vin cu un cadru din aluminiu și cu un centru de greutate coborât, datorită motorului. Accesul pe bicicletă este facil, top tube-ul fiind mai jos plasat, iar furca are o cursă de 80, respectiv 90mm, cu gât conic și cu ax de 15mm (dar nu boost). Chiar și lățimea ghidonului diferă, versiunea 5 având un ghidon cu o lățime de 600mm, pe când versiunea 6, de 680mm, fiind astfel foarte aproape de valoarea unuia pentru adulți.

Transmisia ambelor biciclete provine de la Sram, modelul NX, cu 11 viteze conectate la o manetă de schimbător de clasic, secvențial, renunțându-se astfel pentru ambele modele electrice la GripShift. Pentru a mai scădea din greutate, Woom a ales să echipeze aceste biciclete cu anvelopele Schwalbe Rocket Ron, în versiunea Evo.

Motorul Fazua dezvoltă o putere de 250W, are 4 niveluri de asistență și un cuplu maxim de 55Nm.

Varianta cu roți de 24 de inch, E-MTB5: între 7 și 11 ani sau 128 – 145cm.
Varianta cu roți de 26 de inch, E-MTB6: între 10 și 14 ani sau 140-165cm.

Alte biciclete din gama Woom pentru munte, non-electrice, de la mare la mic:

Pe bicicletă din 1998, am pedalat pentru prima dată pe un e-bike în 2010, iar aceasta mi s-a părut odioasă. Cu timpul, am avut contact cu majoritatea bicicletelor electrice importante lansate pe piață și am început să le înțeleg scopul, ca apoi să mă acapareze complet. Din 2016 scriu pentru ElectroBike.ro și pe lângă cele 7 bicicletele non-electrice din garaj, dețin două e-bike-uri: un hardtail și un full-suspension.

Click to comment

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

Advertisement

Cele mai citite

Advertisement

Noutati

Vizitatori

019487
This Month : 3066
Views Today : 688
Total views : 72370
To Top